En Az Antibiyotik Kullanımı İskenderun’da, En Çok Reyhanlı’da

0
164

eczacı teknisyenleri1İskenderun Toplum Sağlık Merkezi Doktoru Sait Hamitoğlu tarafından İskenderun Eczane Teknisyenleri  Derneği üyelerine ‘Akılcı ilaç kullanımı eylem planı’ eğitimi verildi.

İskenderun Eczane Teknisyenleri  Derneği Başkanı Cemal Çelik, vatandaşlarımızı bilgilendirmek için Hamitoğlu’nun doğru ilaç kullanımı konusunda bilgi verdiğini söyledi.

İskenderun Toplum Sağlık Merkezi Doktoru Sait Hamitoğlu, yaptığı konuşmada, araştırmalara göre Hatay’da en çok antibiyotik ve ağrı kesici kullanımının Reyhanlı ilçesinde olduğuna değinerek, şöyle konuştu;

eczacı teknisyenleri3

“Bu konuda İskenderun bu ilaçların en az kullanıldığı ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, halkımızı doğru bilinçlendiren eczacılara ve teknisyenlerine ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlere bu konuda büyük görev düşüyor. Bu ilaçların aşırı kullanımı başta böbreklerimiz ve midemiz olmak üzere büyük hasarlar verebiliyor. Bu ilaçların eş, dost tavsiyesi ile kullanılması ise büyük sakıncalar doğurmaktadır. Örneğin, tavsiye edilen bir tansiyon ilacı, o kişiye zarar verebilir.”

Çelik-İş Sendikası salonundaki İskenderun Eczane Teknisyenleri  Derneği üyelerine yönelik konferansa 300 eczane teknisyeni katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here