Emniyet Ekipleri Öğrencileri Bilgilendirmeye Devam Ediyor

0
59

bahçeşehir koleji12İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Bahçeşehir Koleji öğrencilerine, trafik kuralları ve internet kullanımı konularında eğitim verdi. Gün boyu süren eğitimler sonucunda, çocuklarda kalıcı doğru davranışlar gelişmesi için, yaş gruplarına uygun olarak ilgi çekici filmler eşliğinde sunumlar yapıldı.

İlkokul ve anaokulu öğrencilerine yönelik eğitimin sonunda çocuklar ailelerinin koruyucu ‘Trafik Melekleri’ oldular. Çocukların trafik kurallarını öğrenmesi ve uygulamasıyla birlikte, aileleri trafik kurallarına uymakta teşvik edici rol oynamalarının hedeflendiği eğitimde öğrenciler eğlenirken öğrendiler. ‘Ağaç yaşken eğilir’ düsturuyla yola çıktıklarını söyleyen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bir süredir devam ettikleri ‘Trafik Melekleri’ eğitimlerinin meyvelerini almaya başladıklarını, ailelerden gelen geri bildirimlerle fark ettiklerini belirttiler.

Ardından ortaokul öğrencilerine yönelik olarak ‘İnternet ve Zararları’ konulu eğitim verildi. İnternet kullanımının hayatımızın her alanına kaçınılmaz biçimde girmesiyle birlikte, suçların pek çoğunun artık sanal ortamlar alet edilerek gerçekleştiği ifade edildi. Öğrencilere, teknolojiyi doğru kullanmayı öğretmeyi hedefleyen Bahçeşehir Koleji’nde verilen Ipad’li eğitim kapsamında okullarında güvenli internet ağı bulunduğunu kaydeden Okul Müdürü Sefai Server Dik, okul dışındaki kullanımlarda bu eğitimin öğrencileri için çok faydalı olacağını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here