Emekliler Dert Yandı; “Emekliye Din-İman, Zengine Para! Bir de Şükret Diyorlar”

0
111

emekliler dertli1İskenderun’da yaşayan emekliler, günlerini sahilde geçirirken, emekli maaşlarından da dert yandılar. Enflasyonun gerisinde maaşlarına zam yapıldığını söyleyen emekli vatandaşlar; “Her şeye yüzde 50 zam emeklilere yüzde 2 zam. Bize verdiklerini fazlasıyla geri alıyorlar. Adalet bunun neresinde” dediler.

Bir kilo limonun 8 TL olduğundan dert yakınan emekli Mehmet Kaya; “Gerisini siz düşünün. Bir kilo et 40 TL’ye dayandı. Verilen zam nedir ki. Paramızın çoğunu ilaçlara yatırıyoruz. Çünkü ayağımızın biri hastanede… Devletin hastanesinden niye katkı payı alınıyor. Ben tam maaş aldığımı hatırlamıyorum. Enflasyonun altında maaşlar veriliyor. Enflasyon yüzde 10 bize verilen zam ise tam bir komedi. Kimse bizim sesimizi duymuyor. Ömrümüz parklarda, bahçelerde geçiyor. İstemez miyiz tatil yapmayı” diye dert yandı.

Emekli maaşlarına yapılan zammın rezillik olduğunu belirten emekli Erdal Kılıç da; “Dertler, sıkıntılar anlatılsa sayfalar dolar. Yüzde ikilik zam bizler için neye yarar. Her şeye yüzde 50 zam, maaşa yüzde ikilik zam. Emekliye din, iman zengine para bir de şükret diyorlar. Bize yapılan zam tam bir rezillik” şeklinde veryansın da bulundu.

Verdiklerini Fazlasıyla Geri Alıyorlar…

2006 yılından bu yana milli gelirden faydalanamadığını söyleyen emekli Alef Yılmaz ise, “Maaşlar 1.300 TL bu maaşımıza 60 TL zam geldi. O da zaten elektrik ve su faturalarımıza gidiyor” dedi.

Hatay’ın büyükşehir belediye statüsüne alınmasının ardından su paralarına yapılan zammın kendilerini mağdur ettiğini, çay dahi içemediklerini anlatan Mehmet Çilingir, şöyle konuştu: “Verdiklerinin fazlasını alıyorlar. 24 TL zam yapıldı. 1 aylık ekmek parasını bile karşılamıyor. Buna da zam denmez” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here