Emekli Yurttaşlar Dert Yandı; “Emekli Maaşı Yetişmiyor!”

0
37

Sürekli yükselen enflasyon rakamları, artan hayat pahalılığı ve özellikle son haftalarda ardı ardına gerçekleştirilen zamlar karşısında maaşlarının eriyip tükendiğini dile getiren emekli yurttaşlar; “Emekli maaşları bir şeye yetmiyor. Her şey zamlı, vergiler yüksek. Geçinmekte zorlanıyoruz” dediler.

İskenderun Kaymakamlığı yan tarafında bulunan ve ‘Emekliler Parkı’ olarak bilinen parkta görüştüğümüz emekli yurttaşlar, ekonomik durumu değerlendirirken, maaş beklentilerini de dile getirdiler.

Hayat şartlarının gitgide zorlaştığını ifade eden emekli bir yurttaş; “Şu anki hayat şartlarına göre emekli maaşı en az 6 bin lira olması lazım. Çoluk çocuk, elektrik parası, su parası, mutfak masrafı… bunları karşılayabilmek için maaşların en aşağı 6 bin lira olması lazım. 6 bin lira bile zor kurtarır herhalde. Şu an ekonomi hiç iyi değil. Allah hayırlısını versin. Bu şekilde giderse uçuruma doğru gideriz” diye konuştu.

Diğer bir yurttaş ise yapılan zamlardan dert yanarak; “Yetişmiyor, emekli maaşı yetişmiyor! Her şeye zam geliyor, emekli maaşına iki misli verseler bile zor yetişir. Bu kadar zam olmaz. Benzine zam geldiyse herkes kendiliğinden her şeye zam koyuyor. Millet ne yapsın. Geçinebilen geçiniyor. Borcu olanın Allah yardımcısı olsun. Kirada oturana Allah yardım etsin” ifadelerini kullandı.

Söyleyecek çok şeyi olduğunu ancak konuşmak istemediğini dile getiren bir yurttaş ise; “Çok doluyum ama konuşmak istemiyorum bu konuda. İnşallah düzelir, başka ne diyelim. Emekliler mağdur durumda” derken diğer bir yurttaş ise; “Emekli maaşları yetersiz. Şu durumda en az 5000 olması lazım asgari ücretin de emekli maaşlarının da… Ay sonunu getiremiyoruz. Evden kaçıp buraya geliyorum. Ekonomik durum çok kötü, söylemeye gerek yok. Piyasa ortada, fiyatlar ortada, maaşlar ortada…” diye konuştu.

Ekonomik durumu ‘battık-batıyoruz’ şeklinde yorumlayan bir yurttaş da; “Emekli maaşları yetersiz olduğundan dolayı bütün millet isyanda, ne yapacağımızı şaşırdık. Sabah kalkıyoruz bir dert, akşam yatıyoruz bir dert. Yetersiz geliyor. En azından 4500 olmalı. Ailene veya evine yeterli bir şeyler alabilmen için en az 4500 olmalı. Ekonomik durum çok kötü ‘battık-batıyoruz’. Bunun başka açıklaması var mı? Kendileri de böyle açıklıyorlar, yok şöyle olacak, yok böyle olacak hepsi yalan… Allah yardımcımız olsun” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here