Eğitim-Sen’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı!

0
86

eğitim-sen açıklama14“Gerçek Bir Cumhuriyet, Emek, Barış ve Demokrasi Mücadelesi Yükseltilerek Yaratılabilir!”

Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk; “Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde omuz omuza mücadele eden halklar, uzunca bir süredir çeşitli vesilelerle birbirine düşman edilmeye, karşı karşıya getirilmeye çalışılırken, her yıl olduğu gibi, bu yıl da tamamen göstermelik kutlamalar yapılacaktır” dedi.

Açıklamasında hükümete de yüklenen Selçuk, ülkenin gerçek anlamda demokratik olmadığını öne sürdür. Selçuk; “Farklı dil, kültür ve inançların baskı altında tutulduğu, emekçilerin en temel taleplerinin görmezden gelindiği, halkların eşit ve özgür olmadığı, en temel insan hakkı olan anadilinde eğitim hakkının yok sayıldığı bir ülkenin gerçek anlamda demokratik olması mümkün değildir. Türkiye, halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin, belediye başkanlarının, örgütlenme özgürlüğünü savunan sendikacıların, halkın doğru haber alması için mücadele eden basın emekçilerinin cezaevlerine doldurulduğu bir ülke olma utancını sürdürmektedir.

Eğitim Sen olarak, bu topraklarda yaşayan bütün halkların kendi renkleriyle birlikte geleceği üzerinde söz sahibi olduğu, her bireyin eşit haklara sahip olduğu, anadilinde eğitim alabildiği, inancını özgürce yaşayabildiği, eşit, özgür ve gerçekten demokratik ve laik bir ülkede, herkesin barış içinde yaşaması dileğiyle, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here