Eğitim-Sen İskenderun Şubesinden Protesto!

0
166

Ali Karadaş; “ABD ve İsrail Bölgedeki Kaosu Körükleyen İki Mihraktır”

Eğitim Sen üyeleri, dün eski bit pazarı önünde toplanarak ‘Kahrolsun Amerika! Kahrolsun İsrail!’ sloganlarıyla emperyalist güçlere karşı Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini haykırdılar.

Üyeler adına açıklama yapan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, ABD’nin İsrail konsolosluğunu Kudüs’e taşımasının, dünya tarihinde kara bir leke olarak hatırlanacak bir güne dönüştüğünü vurgulayarak; “Tel Aviv’deki Amerikan büyükelçiliği, Kudüs’e taşınırken; Gazze’de gösteri yapan en az 58 sivil, İsrail kurşunlarıyla hayatını kaybetti. 2700’ü aşkın Filistinli yaralandı” dedi.

ABD’nin onlarca Filistinlinin kanına mal olan ve bölgeyi yeni bir kaosa sürükleyen bu adımı atmasının; İslam İşbirliği Teşkilatının kararını “yok hükmünde” saydığını gösterdiğini savunan Karadaş; “ABD’nin bu adımı atması; BM Genel Kurulunda 9’a karşı 128 oyla kabul edilen Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıyan kararını eleştiren tasarıyı da ABD’nin umursamadığını göstermektedir. İsrail’in, özellikle ABD ve bölgedeki gerici rejimlerden güç alarak yaptığı bu katliam ne ilktir ne de sondur. Filistinlilerin “Büyük Felaket” olarak tanımladıkları “Nakba’ya”  yani İsrail’in kuruluşunun yıl dönümüne denk getirilen Kudüs’ü başkent yapma girişimi, tam anlamıyla bir provokasyondur. Gelişmeler bir daha gösterdi ki ABD ve İsrail bölgedeki kaosu körükleyen iki mihraktır. Eğer dünyada “terörist devletler kimdir?” sorusuna cevap aranacaksa ilk önce bu ikisine bakılmalıdır” diye konuştu.

Filistin’de yaşanan katliamlara sessiz kalan Arap Birliğini de eleştiren Karadaş; “İskenderun’dan Arap Birliğine sesleniyoruz; Filistin davasında bu kadar önemli gelişmeler yaşanırken bile kılını kıpırdatmayan bir birlik ne işe yarar? Siz niye varsınız? Konu İran olunca,  konu Suriye olunca anında bir araya gelen ve somut kararlar alan bu Birlik, Filistin’de katliamlar yaşanırken neden bu kadar sessiz kalır? ABD ve İsrail’e yönelik neden somut adım atmıyorsunuz? Bu durumda “Arap Birliği”nin adını “ABD ve İsrail’le dayanışma Birliği” olarak değiştirseniz daha doğru olmaz mı?

Buradan hükümete sesleniyoruz; Neden ABD ve İsrail ile bütün askeri antlaşmalar iptal edilmiyor? Neden Türkiye’deki ABD üsleri kapatılmıyor? Eğer bu gün ABD ve İsrail’e yönelik somut adım atılmayacaksa, ne zaman atılacak? İsrail ve patronu ABD’nin gerçekleştirdiği katliamı kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye’deki halkın, emekçilerin yanlarında olduğunu belirtiyoruz. Filistin Halkı yalnız değildir! Kahrolsun Amerika! Kahrolsun İsrail!” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here