Eğitim Koçu Güneş Aslan; “Son İki Hafta İyi Değerlendirilmeli”

0
72

Eğitim Koçu Güneş Aslan, LGS’ye Sayılı Günler Kala Tavsiyelerde Bulundu

“Son İki Hafta İyi Değerlendirilmeli”

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için son günlere giriyoruz. LGS zamanı yaklaştıkça sınav stresi artarken, uzmanlar da son iki hafta kala neler yapılmalı, sınav heyecanı nasıl azaltılabilir konularında öğrencilere önerilerde bulunuyor.

Son iki hafta içerisinde, öğrencilerin stresi kontrol altına alarak çözdükleri denemelere nasıl odaklanabilecekleri konusunda görüşlerini aldığımız Üstün Başarı Kişisel Gelişim Kursu Öğrenci ve Eğitim Koçu Güneş Aslan; “2 haftalık bir süreçleri var öğrencilerin. Bu süreçte öğrenciler ve veliler tabii ki stres altındalar, önce bunu güzel yönetiyor olmak gerekiyor. Öğrencilere, stres yaratmadan, onların konforlu bir şekilde bu süreci geçirmelerini sağlamak gerekiyor. Öğrencilerin de dersler anlamında şunları yapması gerekiyor, eksik oldukları konuların tekrarının yapılması, çıkmış soruların çözülmesi, özellikle her gün branş denemeleri, okuldan vakit buldukça genel deneme uygulamaları gerekiyor.

Öğrencilerin eğitim anlamında süreci bu şekilde geçirmeli. Genel olarak öğrencilerin bir taktiği oluşmuştur. LGS’ye hazırlanıyorsa mutlaka bir taktikleri vardır artık denemeyi eline aldıklarında nereden başlamalılar, nasıl yapmalılar, bu süreçte bunlarla alakalı değişiklik yapmamaları gerekiyor. Diyelim ki sözel kitapçığını çözmeye Türkçe’den başladılarsa bu süreçte ben inkılaptan başlayayım ya da din kültüründen başlayayım daha iyi oluyor gibi değişiklikler yapmamaları gerekiyor. Rutinlerine devam edecekler.

Sabah yine erken kalkacaklar, sade bir kahvaltı yapmaya devam edecekler, tekrarlarını, deneme çözümlerini yapacaklar ve uykularına dikkat etmeleri gerekiyor bu süreçte. Her zaman okul varken nasıl bir rutindeyse erken uyuyacağız ve bu şekilde de erken kalkıyor olacağız. Stres yönetimi ile alakalı da öğrencilerin çevrelerindeki anne babaları olabilir eğitim koçları olabilir bunların öğrencileri rahatlatıyor olmaları gerekecek. Bugüne kadar ki hazırlık sürecindeki yaptıkları iyi denemeleri, başarıları hatırlatarak, onları daha çok motive etmeliler” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here