Dünyaca Ünlü Güney Koreli Tasarımcılar İpek Köyünü Ziyaret Etti

0
135

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Dr. Sait Günal, Omaya Design Sahipleri Oma Kimsan, Daniel Lewis, Hatay Büyükşehir İmar ve Şehircilik müdürlüğü Personeli İnşaat Mühendisi Adem Yaman ve Doğaka Yetkilileri, Mağaracık Mahallesinde bulunan ipek köyünü ziyaret ederek incelmelerde bulundular.

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Fikret Özçelik Koreli misafirlerin sorularını cevaplandırdılar.

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir; “Bu çalışma Samandağ Belediyesi, Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde başlatıldı.   Kadın istihdamını artırmaya yönelik bu çalışma başarılı bir şekilde devam ediyor. Unutulmaya yüz tutan bir zanaat canlandırıyor. Bu zanaatın bütün aşamaları ipek köyümüzde gerçekleştiriliyor. Uygulamalı olarak verilen eğitimlerle kadınlarımızın meslek sahibi olarak ev ekonomisine katkı sunması hedeflenmektedir” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal: “Hatay’da ipek böcekçiliği ile ilgili çalışmaları inceledik.Bu konuda neler yapılabileceği ve İpekböcekçiliğinin nasıl geliştirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here