Dünya Mimarlık Günü!

0
71

mimarlar odası7“Mimarlık Toplumun ‘Kültürü’nü Simgeler!”

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği Yönetim Kurulu, her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi gününün “Dünya Mimarlık Günü” olarak kutlandığını hatırlatarak, Mimarlar Gününün bu yıl Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA)’nin belirlediği “Mimarlık Bir Kültürdür” (Culture-Architecture) temasıyla tüm dünya mimarları tarafından kutlanacağını ifade etti. Bugün kutlanacak olan Mimarlar Günü ile ilgili bir açıklama yayınlayan Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği Yönetim Kurulu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Mimarlık Toplumun yaşam biçimini kısaca ‘Kültürü’nü simgeler! Eskilerden günümüze ulaşabilen camiiler, hanlar, medreseler, kervansaraylar, konut tiplemeleri, köprüler vs.. benzerleri, yapıtların tamamı toplumların yaşam şekillerini, kültürlerini belirlemekte olup bugünde, ilerde de öyle olacak ve kalacaktır.

Yapıtları; yaşam şekillerine, kültürüne, örf adet ve geleneklere göre hamur edip, şekillendirip biçimlendiren tasarım sahibi mimarlarımızdır.

Her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanmakta olan ‘Dünya Mimarlık günü’ bu yıl ‘Mimarlık bir Kültürdür’ temasıyla Uluslar arası Mimarlar Birliği(UIA)  bağlı 117 ülkede yaklaşık 1.300.000 mimar tarafından kutlanmaktadır. Mimarlar Odası ise; Dünya Mimarlık Gününü bütün birimleriyle birlikte ve 40.000 yakın üyesi ile aynı günün olduğu haftada ‘Mimarlar Odası Etkinlikleri’ olarak kutlamakta ve etkinlikler Ekim ayı boyunca devam etmektedir.

 Tüm mimar meslektaşlarımızın; köylüsü, kentlisi, çok uzaklarda da olsa, an kadar yakın olduğunu hissederek ‘Dünya Mimarlık Gününü’ insan hakları, demokrasi, barış, sağlıklı yaşam alanları, ve nitelikli bir mimarlık için, dayanışma ortamında kutluyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here