Çelik-İş’in Ülkücü İşçileri Dayanışma Yemeğinde Buluştu

0
70

çelik-iş dayanışma1Akyel; “Tek Sermayemiz Birlik ve Beraberliğimizdir”

Çelik-İş Sendikası’na mensup bir grup ülkücü işçinin organize ettiği dayanışma yemeği Payas Görkem Restoran’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 600 çelik işçinin katıldığı yemek coşku içinde geçti. Yemeğe Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül de katılarak, birlikteliğe omuz verdi.

Dayanışma Gecesinde bir konuşma yapan Çelik–İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel; “Demire çeliğe, can verenler, fitne fesata karşı dik duranlar gün gelecek tarih sizleri yazacak. İsdemir’de son grevde Türkiye’nin gururu olduk. Sermaye bunu gördü. Bu birlikteliği bozmak üzere harekete geçti ve İsdemir’de ayak oyunları başladı. Bizlerin bir tek sermayesi var o da birlik ve beraberliğimizdir. Bunu kaybetmememiz gerekiyor. Kardemir’de biz bu filmi ve oyunu gördük. 30 yılda aldıklarımızı 2 yılda kaybettik. Aranıza fitneyi fesatı sokmayın. Ne konuşacaksak burada konuşalım” dedi.

çelik-iş dayanışma2

Önceliklerinin emek ve alın teri olduğunun ısrarla altını çizen Akyel; “Siyasi görüşlerimiz bunların gerisinden gelir. Bir hafta önce burada ilginç şeyler yaşadık. İşçi arkadaşlarımıza MHP adına mesajlar atıldı ve falanca sendikaya geçin talimatı verilir oldu. MHP Genel Merkezi’ne gittik. Sivil Toplum Örgütleri’nden sorumlu genel başkan yardımcısıyla görüştük, oynanan oyunu anlattık. MHP’nin tarafsız olmasını istedik. MHP Genel Merkezi hemen genelge yayınladı ve konuyla ilgili olarak tarafsız olduğunu deklare etti, açıkladı. Burada net tutumu için MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin beye de teşekkür etmek isterim. Sevgili arkadaşlar bir olursak, iri ve diri olursak kimse bizi bölemez, parçalayamaz. Geleceğe umutla bakmaya devam edelim” diye konuştu.

 Genel Eğitim Sekreteri Akyel konuşmasının sonunda dayanışma yemeğine katılan çelik işçisine üç kez “Çelik-İş’ temisiniz?” diye sordu ve gecenin katılımcıları üç kez gür sesle ve alkışlar arasında “Evet” dediler. Gecenin konuklarından olan Genel Başkan Cengiz Gül ise yapılan konuşmalar sonrası, işçilerle sohbet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here