Dudu; “AKP, Karşı Devrim Yapıyor! Demokratik Laik Cumhuriyet’e Operasyon Düzenliyor”

0
109

mevlut-dudu-8CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu laik, demokratik Cumhuriyet’e yönelik operasyon olarak niteleyerek “Amaç, muhalefeti ve gerçekleri yazan basını susturmaktır” dedi.

Dudu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a düzenlenen silahlı saldırının ardından Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyona dikkat çekerek; “AKP iktidarı sistematik olarak laik demokratik Cumhuriyet’in savunucularını hedef alıp, gözdağı vermektedir. Bülent Tezcan üzerinden bu örtülü tehditler bizi yolumuzdan döndüremez, Parlamenter Cumhuriyet’e ve Atatürk’ün ilkelerine ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Atatürk’ün başlattığı çağdaşlama ve bilim yönündeki devrime karşı AKP’nin gerici Karşı Devrim süreci başlatarak, bunu hızlandırdığını vurgulayan Dudu; “Çoğulcu, özgürlükçü, demokratik parlamenter Cumhuriyet’i korumak ve yaşatmak zorundayız. AKP iktidarı ile Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e yönelik şiddeti ve yoğunluğu sürekli artan bir Karşı Devrim süreci işletilmektedir. Güçlendikçe demokrasi yerine tek adam ve dine dayalı devlet modeli inşa etmeye çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınır dışında operasyonlarımızın devam ettiği, Güneydoğu’da şiddetli çatışmaların yaşandığı bir ortamda ülkeyi Başkanlık tartışmasına hapsetmiştir. CHP’nin Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet’in temel ilkelerini savunması, var oluş nedenidir” dedi.

Erdoğan’in ülkeyi tekrar dini bir yöne kaydırmak istediğine de işaret eden Dudu; “Başkanlık sistemi; KHK’larla Meclis’i devre dışı bırakmayı, parlamentoyu işlevsiz kılarak istediği zaman fesih yetkisini elinde tutmayı, yüksek yargı üyelerinden büyükelçilere, memurlardan bürokratlara kadar istediği herkesi tek kişilik kararnameler ile atamayı öngörmektedir. Türkiye’yi Meşrutiyet’in de gerisine, adeta monarşiye götürmek isteyen bu sisteme karşı CHP olarak sonuna kadar direnerek, demokratik parlamenter Cumhuriyet’i korumak için mücadele edeceğiz!” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here