DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Karagözler, Dev Tesisi İnceledi

0
130

Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü heyeti, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından yapımı devam eden Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi inşaatını yerinde inceledi.

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’nin ev sahipliğinde gerçekleşen incelemeye, DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Recep Karagözler ve DSİ Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekincinin yanı sıra HATSU Daire Başkanları katıldı.

Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük kapasiteli membranlı tesis olma özelliğini taşıyan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisini inceleyen DSİ Heyetine Proje hakkında bilgi veren HATSU Genel Müdürü Çaparali, maliyeti 62 milyon TL değerinde olan ve yapı denetimi Etüd ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan dev tesisin 1.kademede günde 21 bin 300 m3, 2. kademede ise toplam 32 bin 300 m3 atık suyu arıtabilecek şekilde dizayn edildiğini ifade etti.

Tesiste evsel atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri’ne deşarjı sağlanacağını vurgulayan Çaparali, kötü koku sorununu ve çevre kirliğini önleyecek olan dev proje sayesinde Asi Nehri’nin rahat bir nefes alacağını belirtti.

Tesiste bulunan bütün aşamaları gezerek detaylı bilgiler edinen DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Karagözler, çevre sağlığını önemseyen dev projenin vatandaşlara önemli derecede katkı sağlayacağını vurgulayarak gösterilen hassasiyetten dolayı HATSU heyetine teşekkür ederek teknik geziyi sonlandırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here