Dr. Füsun Sayek Şiir ve Türkülerle Anıldı

0
293

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12.si düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında Arsuz’da “hep birlikte” sloganıyla Kültür Kentleri Birliği Platformu Başkanı Nebih Nafile’nin yönetiminde gerçekleştirilen “Güneş Hepimiz İçin” şiir ve türkü gecesi yoğun ilgi gördü. İskender Sayek Kültür ve Sağlık Evi’nde düzenlenen şiir ve türkü gecesine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi, kalp cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Birol Yamak, Prof. Dr. İskender Sayek, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, merkezi Ankara’da olan Özgür Sanatçılar Derneği Genel Sekreteri Arzu Kök, Arsuz Turizmini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Arslan, çok sayıda edebiyat ve sanat sevdalısı tatilciler katıldı.

Kültür Kentleri Birliği Platformu Hatay Başkanı Şair Nebih Nafile yaptığı açılış konuşmasında; “Sevgili konuklarımız, “Biz” duygularımızla bir araya geldiğimiz 12. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz “Güneş Hepimiz İçin” şiir ve türkü gecesine hoş geldiniz. Heyecan ve coşkunun gözlerinizden okunduğu bu ağustos sıcak gecesinde şiir ve türkülerle yüreğinizi biraz daha ısıtacağız. Bütün “Ben’leri, birlikte anlamak, birlikte anlatmak, birlikte hissetmek üzerine gönüllerimizi birleştirdik. “BİZ” varız. Hep birlikte, sevgiyle, dostlukla” dedi ve katılımcı şair ve müzisyenleri tek tek tanıttı.

Divan edebiyatında güçlü olan Antakya’nın en eski eczacısı Ömer Bayraktar’ın şiir paylaşımı ile program başladı. Bağlamada Nebih Nafile, gitarda Süleyman Eraslan, bas gitarda Merih Nafile müzik eşliğinde Ömer Bayraktar, Meltem Eraslan, Derya Sönmez ve Nebih Nafile’nin birlikteliğinde birbirinden güzel şiirlerin okunduğu etkinlikte misafirler, okunan duygu dolu şiir ve türkülerle güzel anlar yaşadılar.

Şiir ve türkülerin akışını yöneten Nebih Nafile; “Değerli misafirlerimiz, bu özel geceye sizlerin kattığı duygularla bizler mutlu olduk. Mümkün değil getirmek sonsuzluğa gideni… Ancak görüyoruz ki; Füsun Sayek aradan on iki yıl geçmesine rağmen hala aramızda ve sevdiklerinin organize edeceği etkinliklerle sonsuza dek yaşayacak. Bir şiirde, bir türküde ya da sanatın bir başka dalında nice Füsun Sayek’ler yetişiyor.

Bu güzel ortamın oluşumunda emek veren başta Prof. Dr. İskender Sayek Beyefendiye, sevgili kızları Aylin Sayek Beyazıt Hanımefendiye ve yine aramızda bulunan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Sevgili sanat ve edebiyatsever dostlarımız, yüreklerimize yüreklerinizi değdirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizleri seviyoruz, iyi ki varsınız. Gecemizi peş peşe şiir ve türkülerle sonlandırıyoruz. Hoşça kalınız, sevgiyle kalınız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here