CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Büyük Devletlerden Dost Olmaz”

0
205

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Teşkilatı, ilçe danışma kurulu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel başkanlığında toplanan partililer, parti içi istişarelerde bulunurken ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde de bulundular.

Partililere hitaben açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, şehitlerimizi minnetle anarak sözlerine başladı.

Ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüksel; “Ülkemiz felakete sürükleniyor. Ülkemizin yönetilmediğini defalarca söyledik. Okyanusta pusulasız, kaptansız bir gemi misali oradan oraya bu ülke çarpıyor, bir bilinmeze sürükleniyor demiştik. Şu anda da ülkemiz yönetilmiyor, ortak akıldan yoksun, demokrasiden yoksun, insan aklının kullanılmasından noksan, tek bir adamın iradesine teslim edildi, teslim ettiler. Yapanlar, yaptıranlar, destek olanlar bu tabloyu izleyip inşallah bir ders alırlar diye düşünüyoruz. Söylediklerimiz harfi harfine çıktı. Keşke yanılsaydık” dedi.

Dış ilişkilerde, büyük devletlerle yapılan işbirliklerinde dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Yüksel; “Büyük devletlerle işbirliğinde, yapılan anlaşmalarda bir şeye dikkat etmek gerek. Büyük devletlerden dost olmaz, karşılıklı çıkar ilişkisi olur, karşılıklı menfaatler olur, karşılıklı alışveriş olur. Siz büyük devletlere büyük sözler verirseniz, büyük devletlere yapamayacağınız şeyleri söylerseniz en sonunda gelir daha fazlasını isterler.

Büyük Ortadoğu Projesi, bu ülkenin ve Müslüman ülkelerin bölünüp parçalanması ve birbirlerine düşürülmesi, haritalarının değiştirilmesi projesidir. Siz Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olursanız büyük devletlerin emri ile Büyük Ortadoğu Projesinde hizmet ederseniz, burada milli birlikten, milli duruştan söz edilmez. Burada maalesef bu ülkeye, bu vatana, geleceğe ihanet olur. Bugün büyük devletlere verilen tavizleri verdiğiniz zaman arkasından devamını isterler ve istiyorlar. Bugün rahip, papaz bir bahane, bu işin perde arkasında daha büyük olaylar var. Verdiğiniz tavizlerin arkasını istiyorlar.

70’li yıllarda Karaoğlan Amerikan üstlerini kapattı. Amerika’nın uyguladığı ambargoya karşı dik duruşunu sergiledi ve 6 ay sonra Amerika pes etti ambargoyu kaldırdı ve Türkiye’nin dediği noktaya geldik. Milli duruş, büyük devlet adamlığı budur.

Hiç ders alınmamış gibi Dışişleri Bakanı aynen şunu söylüyor, ABD gerçek dostunun kim olduğunu göremedi diyor. Amerika ile dost olmaz, Dışişleri Bakanı bu kadar badire atlattın daha öğrenemedin mi? Amerika sana her türlü oyunu oynuyor, her türlü kötülüğü yapıyor sen hala dostluktan bahsediyorsun. Ülkemizin şu anki durumu maalesef bu” şeklinde konuştu.

Telefonunu parçalayan, dolar yakan vatandaşları da hatırlatan Yüksel; “Bir de telefonunu parçalayan, doları kıyma yapanları ibretle izliyoruz. Ey güzel arkadaşım, sen gözünü açacaksın. Bunlar çare değil. Sen Türkiye’nin şu anki durumunu bileceksin ve hiç kimseyi kandırmayacaksınız. Amerika’nın şu anda Türkiye’de 40 tane askeri üssü var. Örneğin bir tanesi en büyük üs olan İncirlik Üssü… Orada ne yapıldığını kimse bilmiyor, nükleer silahların kimyasal silahların olduğunu Amerika yetkililer açıklıyor. Oradan kalkan uçaklar gidiyor Müslüman ülkeleri, Afganistan’daki Müslümanları vuruyor. Siz kimi kandırıyorsunuz. Hatay’da Amanos Dağı eteklerinde yeni bir üst kuruldu yine bu iktidar döneminde kuruldu ismi Kesecik. Amanosun en yüksek noktasında, bütün Ortadoğu’ya hakim, bize, Türkiye’ye ne hizmeti var, ne faydası var? İsrail’i koruyor, emperyalizmi koruyor, Ortadoğu’yu parçalıyor, insanların kanını döküyor” şeklinde konuştu.

Ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Yüksel, 2002’de mazotun litresinin 1.80 TL olduğunu, 50 TL’ye 28 litre alındığını, 2006’da 18 litre, 2009’da 15 litre, 2012’de 11 litre, 2016’da 10 litre ve 2018’de 7 litre alındığını hatırlatarak; “16 yılda 50 TL’ye 21 litre daha az yakıt alıyorsun. Hani uçacaktı bu ülke, hani bu seçimden sonra herkes uçacaktı, ne uçtu enflasyon uçtu, dolar uçtu, Euro uçtu ve hayat pahalılığı uçtu. Dışarıdan buğday, pirinç, arpa sıfır gümrükle alınacak. Bu ne demek Türkiye’deki çiftçi ölsün demek. Yabancı tohum almayan çiftçiye, üreticiye kredi vermeyecek. Yabancı tohum nereden geliyor? Bu yabancı tohum o bağırdığı İsrail’den geliyor. Ey güzel kardeşim telefona kurşun sıkan kardeşim bunları biliyor musun? Ve o tohum tekrar üretilmiyor tekrar tekrar almak zorundasın. Ülkeyi böyle bir çıkmaza sürüklediler, geleceğimizi maalesef bu şekilde yabancı emperyalizme mahkum ettiler” dedi.

Yerel seçimler ile ilgili de konuşan Yüksel; “Yerel seçimler ile ilgili önümüzdeki günlerde daha geniş toplantılar yapacağız, daha geniş fikir alışverişlerinde bulunacağız. Cumhuriyet Halk Partisi aday çıkaracak. Ben belediye başkan adayı değilim kesinlikle. Yerel seçimlerde mutlaka ve mutlaka Cumhuriyet Halk Partisi aday çıkaracak. Aslanlar gibi adayını çıkaracak ve mücadelesini yapacak. Biz büyük bir partiyiz, büyük bir aileyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Tarih boyu Cumhuriyet Halk Partisi ülkesine, vatanına hizmet etmiştir ve edecektir. Yerel seçimlerle ilgili hiç kimse hiçbir Parti Cumhuriyet Halk Partisi’ni, hesabının içine katmasın. Cumhuriyet Halk Partisi’ni kimse dizaynı edemez. Cumhuriyet Halk Partisi’ni mücadeleden kimse alıkoyamaz. Belen’de Cumhuriyet Halk Partisi seçimi alabilecek konumdadır” diyerek sözlerini noktaladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here