Dörtyol ve Arsuz’da Boğulma Hadiseleri

0
745

Suriye Uyruklu Bir Kız Kurtarılamadı!

Dörtyol’da kız kardeşiyle denize giren 10 yaşındaki Suriye uyruklu kız çocuğu boğuldu. Alınan bilgiye göre, balıkçı barınağı yakınlarında kardeşi Hale Muhammed ile suya giren Hibetullah Seyid, bir süre sonra boğulma tehlikesi yaşadı. Çevredekiler Suriyeli iki kız kardeşi denizde çırpınarak yardım istediklerini görünce suya atladı. Vatandaşlar Hale Muhammed’i sudan çıkardı ancak Hibetullah Seyid gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, su altı polislerinin de destek verdiği arama kurtarma çalışmalarında Hibetullah Seyid’in cansız bedeni denizden çıkarıldı. Suriyeli küçük kızın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Hale Muhammed Seyid’in ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yaşlı Adam Yoğun Bakımda

Arsuz ilçesinde ise denizde boğulan yaşlı adam sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayata döndürüldü. Edinilen bilgiye göre, 72 yaşındaki Yunus Öztürk, sabah saatlerinde serinlemek için girdiği denizden uzun süre çıkmadı. Çevredekilerin sahil güvenliğe haber vermesiyle Yunus Öztürk karaya çıkarıldı. İlk yardım ekiplerinin suni teneffüs ve kalp masajı müdahalelerinin ardından hayata döndürülen Öztürk, İskenderun’da özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumunun kritik olduğu belirtilen Öztürk’ün yoğun bakıma kaldırıldığı bildirildi.

Samandağ’da ‘Denize Girmeyin’ Uyarısı

Samandağ’da ise deniz ve hava şartlarının elverişli olmadığı durumlarda denize girilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Samandağ Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, ilçe sahilinin açık denize olan konumu, rüzgâr ve deniz tabanı yapısından kaynaklanan birtakım özelliklerin yeterince bilinmemesinden dolayı her yaz sezonunda can kayıplarıyla sonuçlanan boğulma vakaları yaşandığı hatırlatıldı. Bu konuda vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Deniz ve hava şartlarının elverişli olmadığı durumların vatandaşlarımıza duyurularak denize girilmemesi konusunda uyarılmalarının yararlı olacağı değerlendirilmektedir” ifadesi kullanıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here