DOĞKA Mali Destek Programı Başvuruları Devam Ediyor

0
62

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) “Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı” kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için 25 Aralık 2012’de çıkmış olduğu destek programına başvurular devam ediyor.

Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programının bütçesinin 30.000.000 TL olduğu belirtilirken, bu programa bölgede kayıtlı, ticari esaslara göre faaliyet gösteren KOBİ’ler ve kooperatiflerin başvurabileceği kaydedili.

Her bir başarılı proje başına 40.000 TL en fazla 400.000 TL hibe desteği verileceği de ifade edilirken, açıklamada ayrıca şu bilgiler verildi; “Programın mekânsal hedefleri çerçevesinde Bölgedeki paydaşlar ile birlikte hazırlanan Bölge Planı, SEGE (Sosya-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi), 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri ve Ajans tarafından yapılan ilçe çalıştaylarında elde edilen sonuçlar doğrultusunda öncelikli ilçeler belirlendi. Hatay için Belen, Erzin, Yayladağı, Kumlu, Hassa ve Altınözü ilçelerinden, Kahramanmaraş için Göksun, Pazarcık, Türkoğlu, Nurhak, Andırın, Çağlayancerit ve Ekinözü ilçelerinden, Osmaniye için Hasanbeyli, Toprakkale, Sumbas ve Bahçe ilçelerinden gelen başvurulara öncelik verilecektir. Ayrıca program kapsamında, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan Bölge Planı ve Bölgede hibe veren kuruluşların destekleri dikkate alınarak iller için de hedef sektörler belirlendi. Hatay için mobilya ve ayakkabı tasarımı ve üretimi, Kahramanmaraş için tekstil ve çelik mutfak eşyası tasarımı ve üretimi, Osmaniye için yer fıstığı ve zeytincilik ürünleri sektörlerinden gelen başvurulara öncelik verilecektir.

Öncelikli ilçelerin ve sektörlerin yanı sıra Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş il ve ilçelerinde üretici tüm KOBİ ve KOOPERATİFLER de programa başvurabilir. Programın son başvuru tarihi 1 Mart 2013, saat 17.00’dir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here