DOĞAKA Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

0
129

kısa film yarışması2“Kadrajımdan Doğu Akdeniz” adını taşıyan, bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Kültür ve Turizm’ temalı DOĞAKA Kısa Film Yarışması ödül töreni ajans merkezinde yapıldı.

 DOĞAKA Kısa Film Yarışması sonuçlarına göre; birincilik ödülüne layık görülen Büyükaşıklar filmi ile Nagihan Çakar Bikiç’e, ikincilik ödülüne layık görülen Koro filmi ile Ahmet Bikiç’e, üçüncülük ödülüne layık görülen Süveydiye’nin Çiçekleri filmi ile Ferzan Özyaşar’a, özendirme ödülüne layık görülen İrme filmi ile Mert Gökalp’e ödülleri dağıtılmak üzere, geçtiğimiz günlerde DOĞAKA Ajans Merkezi’nde sade bir tören düzenlendi. Törende, ödül almaya hak kazanan eser sahiplerine DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından başarı belgeleri takdim edildi.

Yarışma sonucunda birinciliği hak eden, ulusal ve uluslararası 14 ödüle sahip olan İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi ve Yönetmen Nagihan Çakar, senaristliğini ve yönetmenliğini yapmış olduğu “Büyükaşık’lar- The Great Lovers” adlı kısa filmiyle birincilik ödülüne layık görüldü. Çakar, Anadolu kültür miraslarından birisi olan kozadan ipek çekimini beş kuşaktır Hatay’da geleneksel imkânlarla sürdürmekte olan Hasan Büyükaşık’ın öyküsünü anlatan kısa filmle 15. ödülünü aldı.

Yine İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarım Bölümü’nde çalışmalarını sürdüren çok ödüllü yönetmen/ görüntü yönetmeni Ahmet Bikiç de yönetmenliğini yaptığı “Koro- The Choir” adlı kısa film ile ikincilik ödülünü kazandı. Eserde; Hatay’da yaşayan üç farklı semavi dine mensup insanların kardeşlik, barış ve hoşgörü içinde bir arada yaşaması, aynı suda yıkanıp, aynı okul sıralarında okuması, aynı sokakta yaşayıp, birbirlerinin şarkılarını, ilahilerini söylemesi ekseninde kardeşçe yaşaması işleniyor. Farklı kültürlerdeki bu kişilerin hayatlarından kesitler alınarak hazırlanan kısa filmde, Antakya’daki çok kültürlülüğün barışçıl bir şekilde korunduğunu simgeleyen Antakya Medeniyetler Korosu anlatılıyor.

Üçüncülük ödülünü kazanan “Süveydiye’nin Çiçekleri” filminde ise farklı dini inançlara sahip, farklı milliyetten kişilerin kapı komşusu olduğu Antakya’da; barış, kardeşlik ve dostluk içerisinde yaşayan halkın iyi ve kötü gündeki birliktelikleri anlatılıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here