Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bugün Kutlanıyor

0
136

kabotaj bayramı4Kabotaj hakkının Türk Bayrağına ve Ulusuna verildiği tarih olan 1 Temmuz’da “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nın 87. yıldönümü ile Piri Reis Dünya Haritasının 500. Yıldönümü münasebetiyle, 2013 yılı Piri Reis’i anma yılı olarak günün anlam ve önemine uygun kutlanması amacıyla tören ve etkinlikler tertip edildi. Bayram etkinlikleri, bugün saat 09.00’da, Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası’nın çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması, akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başlayacak.

Saat 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde İskenderun Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzunda çeşitli kategorilerde yüzme müsabakaları, saat 16.00’da Yelken Kulübü koordinesinde Yelken Kulübü ile Deniz Üs Komutanlığı arasındaki deniz sahasında lazer ve optimist dallarında yelken gösterisi, MKÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu tarafından Atatürk Anıtı (Tören Alanı) arkasındaki alanda denizcilikle ilgili sergi ve fuar düzenlenmesi gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da Anıt Alnında Halk Eğitim Müdürlüğü folklor gösterisi yapılacak ve saat 19.30’da Deniz Ticaret Odası tarafından Yelken Kulübünde kokteyl verilecek.  Akşam ise saat 21.00’da Atatürk Anıtı ile Yelken Kulübü arasındaki deniz alanında fener alayı düzenlenecek ve saat 21.30’da denizde Havai fişek gösterisi yapılacak.

Günü, saati ve yeri, Deniz Ticaret Odası tarafından belirlenecek, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ile Piri Reis’i anma ve kutlama yılı kapsamında; denizcilikle alakalı günün anlam ve önemini içeren bir konferans da düzenlenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here