Çağlar; “Gezi Parkı’ndaki Genç Kuşak, Türkiye Halkının Onurunu Yıldızlara Taşıdı”

0
87

ihd açıklama8İskenderun İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Sadullah Çağlar, gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

Ülke genelinde Taksim Gezi Parkı’yla başlayan eylemlere karşı polisin şiddet uygulaması nedeniyle toplumun gerginlik içine girdiğini savunan Çağlar; “Türkiye İnsan haklarının yayınladığı rapora göre beş kişi hayatını kaybetmiş, 11 bin 825 kişi yaralı ya da kimyasal gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılmış. Ayrıca hastaneye kaldırılmış on kişinin de gözü çıkmıştır. Bunun yanında 5 bine yakın gözaltı vardır.

Ethem Sarısülük’ün katil zanlısı serbest bırakılmıştır. Antakya’da öldürülen Abdullah Cömert’in katil zanlısı faili meçhule karışmıştır. Başbakan Tayyip Erdoğan, olaylarla ilgili, ‘Polise ben emir verdim’ diye açıklama yapmıştır. Yine Başbakan, ‘Benim polisim destan yarattı’ diyerek şiddete destek vermiştir.

Aslında destanı, Gezi Parkı’ndaki genç kuşak yazmıştır. Demokratik ve barışçıl bir eylem yaparak batıda yıllardır kayıp zannedilen bir direnişi ortaya koymuşlar, Türkiye Halkının onurunu yıldızlara taşımışlardır” dedi.

Gezi Parkındaki Aydın İradesi!

Ak Parti iktidarının, orta çağın simgesi Osmanlı Bayrağını savurarak toplumu geriye götürmek istediğini de sözlerine ekleyen Çağlar, gerici güçlerin, bilim karşıtlarının yok saydıkları aydın iradesini Gezi Parkı’nda gördüklerini vurguladı.

Gezi Parkı eylemlerine karşı tepki gösterenlerin tıpkı 12 Eylül’deki gibi Türk-İslam sentezinin ne olduğunu anlamayan ya da işine öyle gelen sermaye çevreleri gibi olduğunu da belirten Çağlar; “Taksim’de yaşanan olaylar, eylemlerin arkasından günler geçmesine rağmen devletin baskısı devam etmektedir.  Şiddetin geneline baktığımız zaman bu uygulamanın bilimi savunanlara karşı olduğunu görürüz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here