Denizciler Belediye Başkanı Soydan’dan Çelik İşçisine İftar

0
193

denizciler iftar115 Temmuz’dan bu yana kararlı bir şekilde grevlerini sürdüren İsdemir işçisine, bir destek de Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan’dan geldi. Başkan Soydan iftarda işçilerle buluştu. Denizciler’deki grev çadırında yaklaşık 600 çelik işçisine seslenen Belediye Başkanı Soydan, bu ulvi mücadelelerinde onları yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Düzenlenen iftar yemeğine grev görüşmeleri için Ankara’da bulunan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile Genel Mali Sekreter Bayram Altun katılamazken, İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, Şube Sekreteri Hacı Gönül, Şube Mali Sekreteri Tuncay Avcı, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Musa Okçu yemekte hazır bulundular. İftar yemeğine Ak Parti Denizciler Belde Başkanı ile belde teşkilat yönetim kurulu üyeleri, diğer bazı konuklarla birlikte Denizciler ve havalisinde oturan yaklaşık 600 çelik işçisi ve aileleri katıldılar.

denizciler iftar2

İftar yemeğinde konuşarak hak arayışındaki İsdemir işçisinin yanında olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Soydan; “Alın terlerinin ve emeklerinin karşılığını isteyen işçi kardeşlerimizin taleplerinin bir an önce işveren tarafından yerine getirilmesi dileğimizdir. İşçi kardeşlerimizin ve onların ailelerinin insanca bir yaşam sürdürebilmeleri ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesine bağlıdır. Onları bu ulvi mücadelelerinde yalnız bırakmıyor ve yanlarında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz” diye konuştu.

Direnişlerinin başarıya ulaşacağını söyleyen Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ise “Denizciler Belediye Başkanımıza bize yüreğini ve iftar sofrasını açtığı için çelik işçisi adına teşekkür ediyorum. Çelik işçisi ve çelik iş sendikası  bu yöreyle özdeşleşmiş ve bütünleşmiştir. İsdemir işçisinin sıkıntı ve huzursuzluğu sosyal ve ekonomik yönden direk bölgemize ve yöre ekonomisine etki eder. Haklı mücadelemizde hakkımızı arıyor ve evimize ekmek götürmenin çabasını gösteriyoruz. Bölge insanının, sivil toplum örgütlerinin, siyasi parti temsilcilerimizin ve ilimiz belediyelerinin desteği sürdükçe direnişimizde başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here