Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerle Kutlanacak

0
142

Kaymakam Yönden; “Tarihe Altın Harflerle Nakşedilecek Bir Zafere İmza Atılmıştır”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama programı belli oldu. Dün İSTE Gölet Çevresinde “15 Temmuz Şehitleri Anısına Fidan Dikimi” etkinliğiyle başlayan program pazartesi ve Salı günü de çeşitli etkinliklerle devam edecek.

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 09.30’da 15 Temmuz Şehit ve Gazi yakınlarına protokol ziyaretleriyle başlayacak olan etkinlikler kapsamında saat 11.00’da ise Şehitlik ziyaret edilecek.

Aynı gün öğle namazını müteakip Kaptan Paşa Camisinde aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif Duası gerçekleştirilecek ve dua sonrası tatlı ikramı yapılacak. Saat 13.30’da İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde ‘15 Temmuz’ konulu sergi açılacak ve şiir kitabı dağıtılacak. Saat 18.30’da Atatürk Anıt Alanında Kızılay İskenderun Şubesi tarafından ekmek arası kavurma ve ayran ikramı yapılacak. Saat 20.30’da ise “15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü”, Anıt Alanı önünde toplanmak suretiyle, Şehit Pamir Caddesi üzerinden Şehit Polis Murat Kaya Caddesine, Şehit Polis Murat Kaya Caddesinden Ulucami Caddesine ve Ulucami Caddesi üzerinden Anıt Alanına dönüş yapılacak şekilde gerçekleştirilecek.

Yürüyüş sonunda Anıt Alanında anma töreni düzenlenecek. Anma töreninde saygı duruşu, istiklal marşımızın okunması, protokol konuşmaları, Kuran-ı Kerim tilaveti, dualar ve çeşitli etkinlikler icra edilecek. 15 Temmuz 2019 Pazartesi gecesi saat 00.13’de tüm camilerden selalar okunacak.

16 Temmuz 2019 Salı günü saat 10.00’da İSTE Merkez Kampusu Barbaros Hayrettin Konferans Salonu (Mavi Salon)’nda “Darbelere ve Devlet İçindeki Yapılanmalara Karşı Teknoloji Nasıl Kullanılmalı” ve “Teknoloji Darbelere Karşı” konulu paneller düzenlenecek.

Saat 13.30’da ise İSTE Merkez Kampüsü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu (Kırmızı Salon)’nda “15 Temmuz Direniş Destanı Dinletisi” gerçekleştirilecek.

Saat 14.00’da İSTE Merkez Kampusu Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu (Kırmızı Salon)’nda  “Milli Birlik ve Beraberliğin Yeniden Yükselişi – Darbe Girişiminin Anatomisi” konulu panel düzenlenecek.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Botu; 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat: 10.00 – 18.00 arasında şehir iskelesinde halkın ziyaretine açık olacak.

“Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Milli birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, hoşgörü, paylaşımcılık, yardımlaşma ve dayanışmanın; Ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerden olduğunun altını çizen Kaymakam Yönden; “Bu müstesna değerlerimizin ışığında, yüce devletimiz ve asil milletimizin de gayretleri ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendinin büyük ivme yakaladığı aşikârdır. Ülkemizde her daim yoğun bir şekilde yaşadığımız milli ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından, ülkemizin ve aziz milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız hepimizin malumudur. Bu manada Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik günlerinden birini yaşamıştır. Ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanmış hain bir grup, emir-komuta zinciri dışına çıkmak suretiyle menfur darbe girişimi başlatmıştır. Fethullahçı terör örgütü üyesi oldukları anlaşılan bu bölücü grup, uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla devlet kurumlarımıza ve aziz milletimize karşı hunharca saldırıya geçmiştir.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın gayretleriyle, siyasi parti genel başkanları, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve asil ruhlu milletimiz ile milli şuur etrafında kenetlenmesi sağlanarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına menfur kalkışma engellenmiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır. Yazılı ve görsel basınımızın da bu süreçte yayınları ile takdire şayan bir şekilde tek vücut olması muhakkak ki bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır. Dün olduğu gibi bugün de devletimizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, amansız bir şekilde mücadele edileceğinden şüpheniz olmasın.

Menfur darbe girişiminin ilk haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyerek istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna mücadele veren, bu uğurda şehitlik yâda gazilik mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimiz ve kadirşinas halkımız ile bu darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, güvenlik güçlerimize, tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına basınımızın güzide temsilcilerine, yediden yetmişe herkese şahsım ve kurumum adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran, rahmet ve tazimle anarken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu müstesna gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here