Cumhuriyet’imizin 99’cu Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

0
12

Cumhuriyet’imizin 99’cu yıldönümü İskenderun’da coşkulu bir şekilde kutlandı. Halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen törenler oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, protokol üyelerinin tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

İskenderun Kaymakamlık binasında; protokol üyeleri, adli, mülki ve askeri erkânın yanı sıra emniyet teşkilatı, kurum ve kuruluşların temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı tebrik kabulünün ardından resmigeçit töreni yapıldı.

İskenderun Sahilinde Atatürk Bulvarındaki tören alanında İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Törende ayrıca öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okurken, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile Türk Askeri’nin dosta güven, düşmana dost görüntüleri kutlamalara ayrı bir renk kattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Atatürk Bulvarında düzenlenen tören geçidi programına İskenderun Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü bünyesindeki araçlar da katıldı.

Öte yandan, 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde İskenderun Belediyesi tarafından yaptırılan Ayşe Fitnat Hanım rölyef çalışmasının açılışı da gerçekleştirildi. Rölyefin açılışı Kaymakam Demiryürek, değerli Komutanlarımız, İlçe Emniyet Müdürümüz ve kıymetli hemşerilerin katılımıyla gerçekleştirildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here