Cumhuriyet’imizin 90. Yılı

0
271

cumhuriyet coşkusu129 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri dün itibariyle başladı. Atatürk Anıt Alanında Ata’nın manevi huzuruna protokol tarafından çelenk sunuldu. Çelenk töreninin akabinde protokol ile birlikte katılımcılar sahil bandında “Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

cumhuriyet coşkusu2

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen kutlamalar dün itibariyle başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde dün Atatürk Anıt Alanında Ata’nın manevi huzuruna protokol tarafından çelenk sunuldu. Çelenk töreninin akabinde protokol ile birlikte katılımcılar sahil bandında “Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştirdiler.

Çelenk sunma töreni için, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Atilla Demirhan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve askeri erkân saat 13.00’te Atatürk Anıt Alanında hazır bulundu.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenginin sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız hep birlikte okundu. Anıt alanındaki törenden hemen sonra sahil bandında Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi.

cumhuriyet coşkusu3

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde bugün de saat 09.30’da İskenderun Kaymakamlığında tebrikler kabul edilecek. Saat 10.00’da Atatürk Bulvarında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında ise İstiklal Marşımız okunacak, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak, şiirler okunacak, halk oyunları gösterileri sahnelenecek ve son olarak da Tören Geçidi yapılacak.

Havanın yağışlı olması halinde resmigeçit töreni yapılmayacak, diğer etkinlikler ise Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Mustafa Yazıcı Konservatuarı Salonu’nda icra edilecek.

cumhuriyet coşkusu4

cumhuriyet coşkusu5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here