Cumhuriyet Başsavcısı Akın, İGC’yi Ziyaret Etti

0
132

igc-başsavcı1“Planlı Hayata Alışacağız”

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmuz Aslan ve yönetimi tarafından karşılanan Başsavcı Akın, adli yenilikleri anlattı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hoş sohbet ortamında geçen ziyarette yenilikler hakkında konuşan Başsavcı Akın, ilk olarak Adliye binası içerisinde oluşturulacak Basın Birimini anlattı. Basına günlük bilgi akışı sağlayacak olan Basın Biriminin en kısa sürede faaliyete geçeceğini kaydeden Akın, Adliye Binasında uygulanan şifre uygulamasıyla isteyenin istediği gibi adliye içerisinde dolaşamayacağını ifade etti.

Adliyeye gelen vatandaşa kart verileceğini, kiminle görüşmek istiyorsa kart üzerine bilgisinin girileceğini anlatan Başsavcı Akın; “Kişi kartıyla sadece görüşmek istediği hakim yada savcının odasına ya da herhangi birime girebilecek. Başka bir kişinin odasına giremeyecek. Hakim ve savcıların dosyaları, konsantre olarak daha iyi inceleyebilmeleri, daha rahat çalışabilmeleri için bu gerekli. Herkes istediği gibi istediği odaya giremeyecek” dedi.

igc-başsavcı2

Bu tür uygulamaların modern hayatın gerekliliği olduğunu da ifade eden Başsavcı Akın; “Planlı hayata alışacağız. Artık akraba ziyaretlerine giderken bile haber veriyoruz. Bu modern hayatın bize dikte ettiği bir zorunluluk… Savcılarımız, insani ilişkilerinde çok dikkatli olmalı. Robot değiller ama robot gibi davranmak zorundalar. Güvenilirliklerinin sarsılmaması için bu gerekli” diye konuştu.

İskenderun’un 1. bölge olduğunu ve bundan sonra buraya atanacak hâkim ve savcıların birinci sınıf, tecrübeli olacağını ifade eden Akın, kentimiz için ticari mahkeme istediklerini de kaydetti. Akın adliye bahçesinin yetersiz kaldığını ve MKÜ’den adliye bahçesini genişletmek amaçlı yer isteyeceklerini de kaydetti.

Kentimizde yapımı devam eden yeni cezaevine de değinen Başsavcı Akın, cezaevinin Mayıs ayı gibi tamamlanacağını, İskenderun Adliyesi olarak alt yapılarında sıkıntı kalmayacağını belirtti. Artık cezaevlerine bakış açılarının değiştiğini söyleyen Akın, öç alma duygusuyla başlayan hapis cezalarının, mahkûmları suçtan uzak tutma ve topluma geri kazandırma adına modernleştirildiğini ifade etti.

Ziyaret karşılıklı sohbet ortamında devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here