Coşkun Selçuk; “Bu Tür Göz Altılar Gerilimi Arttırıyor”

0
338

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eş Başkanı Coşkun Selçuk; “Bu Tür Göz Altılar Gerilimi Arttırıyor”

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eş Başkanı Coşkun Selçuk, HDP İskenderun İlçe Eş Başkanlarının evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmalarına tepki gösterdi.

Bu tür göz altıların gerilimi arttırdığını savunan Selçuk; “Bugün sabah saatlerinde aynı zamanda derneğimiz üyesi olan HDP İskenderun İlçe Eş Başkanları Muhsine Taşan ve Ahmet Çahan, evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmışlardır. OHAL’in kaldırılmasına rağmen ifadeye çağrıldığında gidebilecek olan yasal düzlemde siyaset yapan bir partinin İlçe Eş Başkanlarının evlerinden sabahın erken saatlerinde özel timlerle baskın yapılarak gözaltına alınmaları kabul edilemez.

Türkiye’de bu uygulamalar ne iktidara ne de halka hiçbir fayda getirmez. Bu tür gözaltılar gerilimi arttırmaktan başka bir sonuç doğurmaz. Baskı, gözaltı ve tutuklamaların yerine daha fazla demokrasi ile toplumda huzur sağlanabilir. Yasal düzlemde siyaset yapan insanlar üzerindeki baskının sona ermesini ve gözaltındaki siyasi parti yöneticisi üyelerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here