Coşkulu Ama Buruk Çiçek Bayramı!

0
102

çiçek bayramı1Paskalya Bayramına hazırlık çerçevesinde Ortodoks Hıristiyanlarca kutlanan “Çiçek Bayramı” İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde renkli görüntülere sahne oldu. Rengarenk çiçeklerle süslenen mumlarla ayine gelen çocukların mutlulukları, bayram coşkusunu bir kat daha arttırdı. Ayine katılanlara, kutsanmış ekmek ve komünyon dağıtılırken, bayram biraz buruk yaşandı.

Her yıl Paskalya Bayramından bir hafta önce kutlanan ve İsa Mesih’in çarmıha gerilmeden önce Kudüs’e son kez girişinde, zeytin dallarıyla karşılanması olarak kabul edilen “Çiçek Bayramı” İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde coşkulu ancak buruk bir şekilde kutlandı.

çiçek bayramı2

Kilisenin Ruhani Lideri Peder Dimitri Yıldırım’ın yönettiği ayine kentimizde bulunan çok sayıdaki Hıristiyan katıldı. Ayinde, Arapça İncil okundu ve dua edilip, mumlar yakıldı. Ayine katılanlara kutsanmış ekmek ve komünyon dağıtılırken, çocuklar için hazırlanan çiçek demetleri ortaya çok güzel görüntüler çıkardı.

Peder Dimitri Yıldırım’ın barış duaları ettiği ayin yaklaşık 2 saat sürdü. Ayin sonunda çocukların çiçekleriyle birlikte, anne ve babaları eşliğinde, Mesih İsa’nın Kudüs’e girişinin temsil edilmesi gereğince, kilise içinde tur atılma etkinliği, bu yıl gerçekleştirilmedi. Turun, bir hafta önce Suriye’de kaçırılan Metropolit Pavlos Yazıcı’dan herhangi bir haber alınamamasından dolayı, Halep Metropolitliğinden gelen bir talep doğrultusunda yapılmadığı bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here