Çok Sorulu, Çok Cevaplı Oturum!

0
113

bld-meclis-toplantisi-31Meclis Toplantısında Birçok Konu Masaya Yatırıldı

İskenderun Belediye Meclisi, Ekim ayı son toplantısını hafta sonu gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında belediye meclis salonunda toplanan meclis, gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı. Gündem öncesi, meclis üyelerinin Başkan Seyfi Dingil’e İskenderun halkının ve kentin sorunları ile ilgili bazı soruları oldu.

İlk olarak Ak parti meclis üyesi Abit Erol söz alarak; “Yeni atanan valimizi ziyarette bulunacağız. Valiyi ziyarete giderken de yanımızda şehrimizin sorunları ve çözüm önerilerini yanımızda götüreceğiz” dedi.

İskenderun’un en büyük sorunu haline gelen sinek ve haşerelerin ilaçlanması ve diğer önemli husus olan çöp konusunda ‘biz çözemeyeceksek kim çözecek?’ diyen Abit Erol; “İskenderunlular evlerinde rahatça oturamıyor, sinek konusunda ve kötü kokan çöp atıkları konusunda muzdaripler, acilen çözüm istiyorlar. Bu konuda valimizin bizlere yardımcı olmasını isteyeceğiz” diye konuştu. Vali’nin İskenderun Belediyesini ziyaret ettiğini fakat meclis üyesi olarak kendilerinin bundan haberdar olmadıklarını da sözlerine ekleyen Erol, bu konular da Başkan Seyfi Dingil’den açıklama yapmasını istedi.

Abit Erol’un sözlerine yanıt veren Belediye Başkan Seyfi Dingil, Vali’nin Belediye’ye 5 dakikalık geldiğini, o gün çok yoğun olduğunu, İskenderun’da birçok yeri gezdiğini, gezerken de belediyeye uğradığını söyledi ve bu ziyaretten önceden haberleri olmadığını kaydetti.

Valinin daha sonra tekrar gelip brifing alacağını da ifade eden Başka Dingil; “Meclis üyelerimiz valiye gidip bu konuda yardım isteyebilir bunda bir sakınca yoktur. Çöp ve ilaçlama konusunda birçok kez açıklama yaptım. Yine söylüyorum. Danıştay kararı var, bize ait değil, Büyükşehir Belediyesinin ilgilenmesi gerek” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Meclis üyesi Gazanfer Dik ise; “Şehrimizin sorunlarını vali ile çözmek yerine Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Belediyesi ve ilçe Başkanları ile beraber çözmeyi isteriz” değerlendirmesinde bulundu.

bld-meclis-toplantisi-32

Neden Esentepe Mahallesi?

Asfalt yapımı çalışmalarına neden Esentepe Mahallesinden başlandığını soran MHP meclis üyesi İbrahim Yavuz da; “2014 yılında Belediye Başkanı seçilir seçilmez asfalt yapımına Esentepe Mahallesinden başlamıştınız, neden yine aynı yerden başladınız. Esentepe Mahallesinde asfalt çalışması için acil durum olmadığı söyleniyor, acil olan yerlerden neden başlanmıyor? Bununla ilgili bilgi verir misiniz?” diye sordu.

Çöp konusunda söz alan CHP meclis üyesi Özer Çağşar da; “İskenderun Belediyesi ‘benim görevim değil’ Büyükşehir Belediyesi ‘benim görevim değil’ diyip konuyu birbirlerinin üstüne atıyor. Böyle yaparak bu sorun çözülemez. Katı Atık Birliği ve Envitec’le yapılmış olan sözleşmenin incelenmesi-irdelenmesi ve sözleşmenin nüshalarının meclis üyelerine dağıtılmasını istiyorum” diye konuştu.

MHP meclis üyesi Emir Selim Yazar ise; “İçme suyu olarak, Aslantaş’ta arıtmalarda dinlenmiş suların ilk önce verileceği söyleniyor. Bu arıtmalara yakın bulunan termik santrallerin bacalarından sızan gazların süzülerek bu sulara karışmış olma ihtimali var, bu konu da bilginiz var mı?” diye sordu.

Öncelikle Yazar’ın soruna yanıt veren Başkan Seyfi Dingil; “Bununla ilgili bir bilgim yok ama orada açık bir saha yok. Ben gittim, gördüm, böyle açık bir alana rastlamadım. Hepsi kapalıydı yine de araştırır öğreniriz. Aslantaş Arıtma Tesisi hazır. Devreye Bakan ya da büyük birinin girerek vanaları açmasını bekliyoruz. 1 ay içinde halkımız adına hizmete açılacak, 50 yıllık su sorunu ortadan kalkacak” dedi.

Ramazan Yemeği Paraları da Soruldu…

AKP meclis üyesi Osman Mesçi’nin; “2015 yılında Ramazan ayı programında yapılan şehit aileleri ve yakınları ile gazilere verilen yemeğin gelir-giderleri hakkında açıklama yapılmasını istedik. Kimse duyarlı değil, bize açıklama yapmıyor” yönündeki sözlerine de karşılık veren Başkan Dingil; “Ramazan programıyla ilgili önerge vermenize gerek yok, ilgili arkadaşlardan öğrenebilirsiniz” dedi.

Daha sonra MHP’li üye İbrahim Yavuz söz alarak, Ak Partili meclis üyelerinin Ramazan programı dâhilinde iş adamlarından elden para aldıklarını ve sanki bunu belediye yaptırıyormuş gibi gösterildiğini iddia etti. Ak Partili meclis üyeleri de öne sürülen bu iddiayı reddederken, Ak Parti meclis üyesi Osman Meçsi, bazı meclis üyelerinin elden para aldıklarını kanıtlayabileceğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri oylaması elektronik ortamda gerçekleşti.

bld-meclis-toplantisi-33

Gündemde bulunan;

1-Belediyemizin 2017 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, CHP grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

2-Belediyemizin 2017 Mali Yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ve

3-Belediyemizin 2017 yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler tarifesinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu henüz tamamlanmadığından bir sonraki mecliste görüşülmesi kararlaştırıldı.

4-Zabıta personellerine 2017 yılı içerisinde ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

5-Bitişik İmar 1788 ada 2 nolu parselin Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne 25 yıllığına tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlâk Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

6-Güzelköy Mahallesinin isminin Akçay Mahallesi olarak değiştirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

7-Yatırım ve Harcamaları Takip ve Yönetim Komisyonu oluşturulması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündem maddelerinin 1. CHP’li üyeler reddederken diğer üyelerin oylaması ile oy çokluğu ile kabul edildi. Diğer maddeler oy birliği ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here