Çakır; “Ülkemiz, İhaneti Kendine Kader Seçmiş!”

0
101

temad-aciklama2İskenderun Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Kazım Çakır, 15 Temmuz olaylarını ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Kazım Çakır; “15 Temmuz gecesi Türkiye’nin en karanlık gecesiydi. 15 Temmuz öncesi o örgütün hazırlık aşamasıydı, plan-program yaparak 15 Temmuz gecesini seçtiler” dedi.

Söz konusu örgütün devletin bütün kurumlarına sızdığını kaydeden Çakır; “En bariz biçimde de Emniyet’e sızmışlardı, yarıya yakını nerdeyse bu örgütle dolmuş. Bütün kurumlara sızan bu örgüt, zamanla çoğaldı. Devletin her kurumuna girdikleri gibi TSK’ya da girme cesareti gösterdiler. Daha önceden bu örgütten insanlar yüksek rütbelere gelince dikkat çekerlerdi. Her yaş toplantısında TSK bunları 100-200 gruplar olarak TSK’dan atıyordu, pek yerleşemiyorlardı” dedi.

Bu örgütün atılmaması için şer kararı çıktığını söyleyen Başkan Çakır; “2004 yılında mevcut iktidar ve Askeri Yüksek Şuradan bunların atılamayacağıyla ilgili bir şer konuldu. Bunlar atılmamaya başladıkça her gelen yeni gruplar için yer açtı.

Ergenekon, balyoz, casusluk gibi kumpaslarla TSK içinde bulunan Cumhuriyete, Atatürk’e bağlı generaller, subaylar, askerleri Silivri ve diğer cezaevlerine koyarak tutukladılar. Bu boşalan alanları her gelen kendi elemanlarını yerleştirerek çoğaldı. Albay, yarbay, generalliğe kadar yükseldiler. Bu örgütün 15 Temmuz’da tek gayeleri Cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi reddetmek ve devleti bütünüyle ele geçirmekti” diye konuştu.

15 Temmuz’un, millet duyarlılığı ve karargâh içindeki Cumhuriyete, Atatürk’e bağlı vatansever askerler, subaylar sayesinde önlendiğini söyleyen Başkan Çakır; “Ankara zırhlı birliklerinden 20 tankın Ankara içine girdiğini düşünün, bu bir felaket olurdu. Tanklar şehre girmesin diye kahraman vatansever askerler tankları bozdular ve aralarında emir-komuta zinciri yoktu böyle olunca başarılı olma kademeleri düştü” dedi.

Ömer Halis Demir’in efsane bir kahraman olduğunu belirten Başkan Çakır; “Bu ve bunun gibi vatanseverler, asker, subaylar içimize sızmış hainlere karşı dimdik durdular. 15 Temmuz gecesi Ömer Halis Demir özel kuvvetleri teslim almaya gelen generali alnından vurup öldürmeseydi ülkemiz o örgüte teslim olmuş olacaktı çok kötü günler bekleyecekti ülkemizi.

Ülkemiz ihaneti kendine kader seçmiş. Tarihimizin her devrinde bu ihanetlerle, sırtımızdan vurulmalarla karşı karşıya kaldık. İçimize aldık, büyüttük, yedirdik, içirdik, bizim gittiğimiz okullara gittiler her şeyden eşit şekilde yararlandık ama karşılık olarak her yönden namlusu bize çevrili silah, atılan kurşun olarak aldık” dedi.

Atatürk’ün sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Başkan Çakır; “Ufku görmek yetmez, ufkun ötesini görmek lazım” ancak şu andaki iktidar burunlarının ucunu bile göremiyor. Kendileri donanımlı değil, liyakatli kişiler işin başında değil, acemilerle bu iş götürülemez, her virajda devriliriz ve şimdi her virajda devriliyoruz. Açılım dediler olmadı, akil insanlar dediler akademik unvanı olmayan insanlarla hiçbir sonuç alınmadı” şeklinde konuştu.

TSK’nın bütün aldığı yaralara rağmen birkaç cephede savaşını sürdürdüğünü belirten Başkan Çakır; “Terörle, ilticayla, Suriye’de hala savaşını sürdürüyor. Türk ordusunun motive ve morale ihtiyacı var. Motive edilerek seviyesinin daha da yükselmesi sağlanmalıdır” dedi

TSK’nin Suriye’de gerçekleştirdiği Fırat kalkanı operasyonuna da değinen Başkan Çakır; “Ülkemizde TC kimliğini taşıyıp ama Kürt kökenli olan birçok vatandaşımız var. Bizim özgürlüğümüz ne kadarsa onların özgürlüğü de o kadar. Bu grupların içinde de marjinal gruplar var. Onlarla beraber yaşarken bile kurşun yiyoruz. Her gün şehit veriyoruz, karşılığı bu mu? Suriye’de gerçekleşen operasyon çok geç kalınmış bir karar. Öncelikle kendi ülkemizin, vatandaşımızın güvenliğini, huzurunu düşünmeleri gerekli, başka devlet ülkesi içinde birbirlerini yesin biz karışmamalıyız.

 Özgür Suriye Ordusu diye bir şey çıkardılar. Neden biz kendi askerimizi eğitmiyoruz, onları neden eğitiyoruz, onlara güvenemeyiz. Onlar Amerikalılarla beraber çalışıyor, bizi yarın arkadan hançerlemeyeceklerini nerden bilelim. Kürt koridorunun açılmaması lazım. Biz sadece kendi irademizle, bağımsız hareket ettiğimiz zaman başarılı oluruz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here