Çocuklar 19 Mayıs Ruhunu Tam Yerinde Yaşadılar

0
272

çocuklar gezi1Korunmaya muhtaç çocuklara Yardım Derneği, 19 Mayıs 1919’un anısına bünyesindeki 40 kişilik genç gruba Çanakkale ve Bursa’yı tanıttı. Bursa Kalesi, Yeşil Türbe, Emirs Sultan Türbesi ve Cami, Bursa Kent Müzesi, Bursa Kozahan’ı ziyaret eden gençler, daha sonra kent müzesini gezdi.

Çanakkale’deki Şehitlikleri ziyaret eden KMÇY Derneği bünyesindeki gençler ve Yönetim Kurulu Üyeleri 19 Mayıs sabahı Çanakkale turuna çıktılar. Bir bölümü Anadolu yakasında bulunan Gelibolu Milli Parkı’nın sınırları Gelibolu Yarımadası’nı gezdiler.

Seddülbahir Köyü çevresindeki Tekke ve Hisarcık burunları, Ertuğrul, Morto, İkizkoyları, Alçıtepe, Kerevizdere, Zığındere ile kuzeydoğuda yer alan Arıburnu, Conkbayırı, Kocaçimen, Kanlısırt, Anafartalar, Anzak koyları Çanakkale Savaşları’nın yapıldığı alanlar gezildi. Her biri kahramanlık simgesi olan bu anıtlar arasında o Çanakkale cephelerinde savaşan Fransız, İngiliz, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya ait anıt ve mezarlıklar da gezildi. Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, CHP Kadın Kolu Başkanı Yıldız Bor ve İşadamı Bülent Bozdağan’ın yaptığı bağışları gençlere vererek kendilerine günün anısına hediyeler almalarını sağladı.

çocuklar gezi2

İskenderun KMÇY Derneği’nin Bursa gezisine Bursa’da görev yapan iki İskenderunlu öğretmen Şehriban Özcan ve Sabriye Fettah Oktay eşlik etti. Çocukların Çanakkale gezilerinde ise gönüllü üye Volkan Taş ve Meryem Kurt Tezel ile rehberler Turgut Özay Göksel ve Özgür Çelik eşlik etti. Gençlere hitaben bir konuşma yapan KMÇD Başkanı Zeynep Çakmaklı, ülkemizdeki tarihi turistik yerleri tanımaları amacıyla düzenlenen geziye katkı sunanlara da teşekkür ederek; “Gençlerimizin 19 Mayıs 1919 tarihini anlamalarını ve bu ruhu yaşatmalarını istiyoruz. Bu günün anlam ve önemini kavramaları istedik” dedi.

Çanakkale Savaşları’nın insani yönlerini yaşanmış öyküleri de rehberlerden dinleyen çocuklar Çanakkale gezisinden mutlu bir şekilde İskenderun’a döndü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here