Civelek; “Sizlerle Birlikte Olmak Büyük Zevk!”

0
91

bld-esnaf toplantısı1Yılın İlk Toplantısı İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesis’te Yapıldı

Esnaf odalarının her ay geleneksel olarak düzenlediği toplantılardan, 2014 yılının ilk toplantısı, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantı, deniz kenarındaki İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesis’te düzenlendi.

 İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve esnaf oda başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Bu ayki esnaf toplantısını sağ olsun Başkanımız düzenlemiştir. Şahsım ve oda başkanları adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Konukları tek-tek selamlayarak, ‘hoş geldiniz’ diyen Belediye Başkanı Civelek; “Davetimizi kabul edip belediyenizin sosyal tesisine teşrif ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Bu güzel günün sabah saatlerinde, denizin kenarında hep birlikte güler yüzle denize bakarken kahvaltı etmek, sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir zevktir, onurdur” şeklinde konuştu.

bld-esnaf toplantısı2

Esnafın Otokontrolü Önemli!

Esnafların halkın nabzını elinde tuttuğunu belirten Başkan Civelek; “Çünkü birebir halkla temas halindesiniz. Biz de elimizden geldiğince halkımızın yaşamını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmaktayız. Belediye olarak hizmetlerimizin, çalışmalarımızın esas amacı budur, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaktır. Biz mümkün olduğu kadar belediyenin zabıta marifetiyle değil, esnaf oda başkanlarının kendi otokontrolünü sağlamasına yönelik çalışmalarınızı destekliyoruz. Aslında böyle yapılması gerekir. Uygar toplumlarda da böyledir. Esnaf oda başkanları olarak hep birlikte kendi üyelerinizin çalışma şeklini, vatandaşa muamelesinden tutun, ürünlerini pazarlama da dâhil her şeyde otokontrol mekanizması ne kadar çalışırsa demokrasi o kadar gelişir” dedi.

2013 yılında yaşanan olumsuzlukların 2014 yılında yaşanmaması dileğinde bulunan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar ise; “Bundan sonraki süreçte de birlik, beraberliğimizin devam etmesini, huzurumuzun daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Özyiğit; “Bu Dayanışma Bizleri Onurlandırıyor!”

Bu dayanışma, kaynaşmanın toplumsal barışın, huzurun da temeli ve aynı zamanda teminatı olduğunu ifade eden İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit; “Hem mesleki, hem toplumsal dayanışma ve kaynaşmaya gösterdikleri ilgi ve alaka kamu kesiminde bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Çok değerli Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi özellikle esnaflarımız, toplumun tüm kesimiyle birebir irtibatı olan kurumlar, kuruluşlar, şahıslar ve firmalardır. Dolayısıyla firmanın şahsın ve müessesenin nezdinde vatandaşa güven itibar ve İskenderun’da yaşamanın güzelliğini paylaşıyor. Bu paylaşımda en büyük katkı hakikaten sizindir. Çünkü artık klasik ticari ilişkilerinde insan göz teması arıyor.

Bir işyerine girdiğinizde o işyeri sahibi ya da çalışanının durumu, davranışı, nezaketi size bakışı hakikaten sizde bir güven unsuru oluşturuyor. Bu göz teması inanın toplumsal kaynaşma için en temel unsurlarından birisidir. O gönüldeki güzellik göze yansıyor.  Esnafımızın bu çalışmasının devamını diliyoruz. Çok değerli başkanımızın koordinasyonunda devam etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Toplantıda, ayrıca belediye meclis üyesi olduğunu da anımsatarak, toplantının düzenlendiği deniz kenarındaki İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesis’ten dolayı memnuniyetini dile getiren Kuyumcular ve Saatçiler Oda Başkanı Uğur Fırat; “Böyle bir tesis kazandırdığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Emeği geçen tüm belediye personeline de teşekkür ediyoruz. İskenderun’a yakışır bir tesis. Denize nazır güzel bir kahvaltı yapıyoruz. Buraya her kesimden insan geliyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here