Civelek; “Ödenecek Bir Bedel Varsa Ödemeye Hazırım!”

0
61

belediye meclisi (21)Meclis Karşılıklı Sataşmalarla Geçti!

İskenderun Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta sonu toplandı. Gündem öncesi, Numune Mahallesinde bulunan parka, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın, eski Bitpazarının yerine belediye tarafından yapılan çay bahçesine de Abdullah Cömert’in adının konulması için iki önerge sunuldu. Numune Mahallesindeki parka Ali İsmail Korkmaz’ın adının verilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, Abdullah Cömert’i adının çay bahçesine verilmesi ise oy çokluğu ile reddedildi. Meclis Üyesi Garip Şandır’ın bir önergeye evet, diğerine de hayır demesi kafaları karıştırdı.

Gündem dışı yapılan konuşmalar mecliste yine ön plana çıktı. Meclis Üyesi Ercüment Kimyon’un, bir yatırımcının belediyeye halkın hizmeti için hibe ettiği kanal açma makinesi ile ilgili “Belediyeye hibe edildi ise neden resmi araç plakası yok? Bakımı ve giderleri hangi kaynaktan yapılıyor?” diye sordu. Kimyon ayrıca, altyapı çalışmaları nedeniyle halkın toz içerisinde sağlıksız bir yaşama zorlandığını ve çalışmayı yapan firmanın da keyfi çalışmalar yaptığını, yapılan revizyon imar planına da 2709 itirazın olduğunun, bu sayının çok yüksek ve ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Esnafın Toz Şikâyeti Gündeme Taşındı

Esnaf ve halkın tozdan şikâyetçi olduğunu öne süren Garip Şandır; “Esnafın en yoğun olduğu bayram öncesinde kentin en işlek caddesinde yapılan altyapı çalışması halka reva mıdır? Bari çalışmalar bekletilip bayram sonrasında devam edilse olmaz mıydı? Altyapı çalışması nedeniyle de her taraf toz içerisinde esnaf ve vatandaş bu durumdan şikâyetçi” diye konuştu.

Altyapı çalışmaları ile ilgili yapılan eleştirileri doğru bulmadığının altını çizen Doğan Erten de; “Meclis üyesi olarak siyaset mi yapıyoruz hizmet mi? Bu çalışmaların bir an önce bitmesi için çalışmalar yapılır. Siyaset yapmak için havanda su mu dövüyorsunuz? Meclis öncesi verilen önergelerle ortamı karıştırmaya da gerek yok! Ölenlere saygı gösteriyoruz ama bu önergelerin yeri ve zamanı değil! Bakın işte biri kabul edilmedi hadi bunun hesabını verin! Siyaseti çamur atma gibi yapmayın! Bizim önceliğimiz siyaset değil, memlekete hizmettir” dedi.

Meclis Üyesi Ahmet Dönmez de kısa bir konuşma yaparak; “Siz adını verirsiniz, biz de değiştiririz! Bu kadar basit” değerlendirmesinde bulundu.

Grup kararı alınmadan meclise 1-2 saat kala önerge getirilmesinin doğru olmayacağı yönünde bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan da, su arıtma tesisine dikkati çekti. Turan; “Şuan su şebeke çalışması bitme aşamasına geldi fakat biz hala çukurdan tozdan bahsediyoruz. Asıl sorgulanması gereken DSİ’nin yaptığı su arıtma tesisinin yapımını neden bugüne kadar bitirmediği olmalıdır. Yaşanan sıkıntılar elbette çalışmalar tamamlanınca ortadan kalkacaktır, Mustafa Kemal mahallesinde şuanda yapıldığı gibi. Tabi bunu görmek istemeyenler göremezler. Esnafın sıkıntısı kentte yapılan çalışmalar değil, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar, Suriye’de yaşanan olaylar nedeni ile kapanan sınır kapılarıdır” derken, revizyon imar planı konusunda da halkın yanıltılmamasını istedi.

belediye meclisi (22)

Yaşanan Bu Sıkıntıları Ben Göğüslüyorum

‘Bu meclis kentin 30 aylık sorunlarını çözdü’ diyen Başkan Civelek, konuşmasında meclis üyesi Kimyon’a cevap verirken; “Mimarlık konusunda çok bilgilisin ama bilgi bıçak gibidir. İyi ellerde olursa şifa verir! İyi ellerde olmaz ise zarar verir! Siz bu bilgiyi halkın yararına kullanmıyorsunuz! Su şebeke çalışması yapılan ihaleye göre 31 Aralık 2014’te bitmesi gerekiyor. Biz halkımız sıkıntı yaşamasın diye ihaleyi alan firmaya baskı yaptık ve bitme noktasına getirdik. Yaşanan bu sıkıntıları ben göğüslüyorum! Halkın yararına yapılan bu çalışmalarda ödenecek bir bedel varsa da ödemeye hazırım” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 1. madde için söz alan Kimyon, görmediği bir imar planını onaylamayacağını ve konuyu mahkemeye götüreceğini belirtti. Akabinde söz alan Erdinç Çelebi de; “Ercüment arkadaşımız kör nişancı gibi atıyor, tutturabilirse! Oylanacak bu madde ile biz satış izni vermiyoruz. Lütfen bu kadar insanı zan altında bırakmayın” dedi.

Doğan Erten de Kimyon’a tepki göstererek; “Yeter artık Ercüment! Bu itirazların ile memlekete verdiğin zarar yeter!” diye sitemde bulundu. Kamil Turan da, günümüzde her şeyin rant gibi görüldüğünü anımsatarak, bunun sadece imar planı oylanmasından başka bir şey olmadığının altını çizdi.

Şandır’dan “Belediyenin Avukatı mısın?” Çıkışı!

Yapılan konuşmalarda Garip Şandır; “Belediye idaresine yönlendirdiğim sorulara Ak Parti grubu neden cevap veriyor? Belediyenin avukatı mısın?” diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine yine söz alan Erten; “Ak Parti grubu olarak, Belediye Başkanını bu şehrin emini olarak görüyoruz. Tüm siyasi partilerin ve halkın belediye başkanıdır. Gerek çöp, gerekse su şebekesi, gerekse imar planında doğru yaptığı sürece her zaman destek olacağız ve ona teşekkür edeceğiz. İşte biz böyle Avukatlık yaparız” diye konuştu. Ak parti grubunun ise, bu açıklamanın grubun kararı olmadığını söylemesi de kafalarda soru işareti doğurdu.

Konuşmaların ve tartışmaların ardından görüşülen tüm gündem maddeleri de karar bağlandı. Gündemdeki konuların hepsi ilgili komisyonlara gönderilirken, gerçekleştirilen toplantının ardından İskenderun Belediye Meclisi, bugün saat 09.30’da yoğun bir mesai harcamak için yeniden toplanmak üzere oturumu kapattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here