Çirkin; “Hükümet Türkmenlere Karşı Duyarsız”

0
58

şefik çirkin açıklama3MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Suriye’deki Türkmenlerin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye sınırının hemen ötesindeki stratejik öneme de sahip Türkmen bölgelerinin rejim güçleri tarafından ele geçirilmek üzere olduğunu söyleyen Çirkin; “Yayladağı sınır kapısının ötesinde Türkmen kardeşlerimiz yine bir sıkıntı ile katliam ile karşı karşıya” diye konuştu.

Türkmenlerin yokluk içinde mücadele verdiğini, Türk hükümetinin de onlara karşı duyarsız olduğunu ifade eden Çirkin; “Hükümet sözde zafer sarhoşluğundan biran evvel uyanmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidir. Mısır’ın Esma’sına ağlayan gözler, Türkmen’in Esma’sına gelince niye kuruyor bunu anlamak mümkün değildir. Stratejik bir öneme sahip olan Türkmen kardeşlerimizin meseleleriyle kim ilgilenecektir? Bunlar niçin Suriye’deki diğer muhalif grupların insafına terk edilir de Türkiye tarafından görülmez? Türkiye niçin gereğini yapmaz?” dedi.

Türkiye’deki bazı Türkmen cephelerinin de bu konuya duyarsız kaldığını, hükümetin baskısı altında hareket ettiklerini savunan Çirkin, Suriye’deki Türkmen varlığının, sınırların kontrolü ve dost unsur olmaları nedeniyle sigorta niteliğinde olduğunu da belirtti. Çirkin; “‘Dünyanın neresinde ızdırap çeken bir Müslüman varsa biz onun yanındayız’ diyen, bu şekliyle de zaman zaman Libya’da, Mısır’da çakma Red Kit, Ortadoğu kovboyu havasıyla cirit atan Türkiye, Türk’ün, Türkmen’in bir meselesi olduğunda niye sesini çıkarmamaktadır? Hükümeti, Başbakan Erdoğan’ı, sanal dünyanın sanal Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu da kınıyoruz. Hani neredesiniz? Neden sesiniz çıkmıyor?” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here