Arsuz Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

0
261

arsuz bld meclisi1Türkiye’nin ilçe bazında ikinci büyük coğrafyası Arsuz’da kurucu belediye meclisi ilk toplantısını Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleştirdi.

Gözcüler Mahallesi’nde bulunan hizmet binası hariç tüm binaları Hatay Valiliği Tasfiye Komisyonu tarafından çeşitli kurumlara tahsis edildiği için Arsuz Otel’in lobi salonunda ilk toplantısını yapan Arsuz Belediye Meclisi, divan katipliği ve organ seçimlerini yaptı ve 2014 yılı bütçesini de komisyon raporu Cuma günü  görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk etti. Divan katipliğine Corç Turan ve Ramazan Kiraz seçildi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ilk konuşmasında tarihi mesajlar verdi ve yine bir ilk’e imza atarak iki meclis üyesi bulunan AK Parti muhalefet üyeleri sağlık sorunlarından dolayı ilk oturuma katılamayan Özcan Aslan ile meclisin tek muhalefet üyesi olarak yerini alan Sait Çengel’in de 5’er kişiden oluşan komisyonlara önerilmesini Grup Başkan Vekili Semir Topaloğlu’ndan isteyince, Özcan Aslan Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Sait Çengel de imar komisyonuna seçilmiş oldu. Başkan Culha’nın bu davranışı ise tüm CHP’li meclis üyeleri ile salonda bulunan tüm vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

arsuz bld meclisi2

Meclis Başkan Vekilliği’ne ise Semir Korkmaz ile Semir Kirmit oy birliğiyle seçilirken, Encümen Üyeliklerine Faiz Ekenel ve Hasar Eker yine oy birliğiyle seçildiler.

İmar Komisyonu’na CHP’den Nihal Çelikel, Canan Karaciğer, Sami Üstün, Nihat Belli ve AK Parti’den Sait Çengel seçilirken, CHP’den Yusuf Uyar, Şevket Köybaşı, Ali Kemal Güçlü, Mehmet Candemir ile AK Parti’den Özcan Aslan da Plan Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle seçildiler.

Meclis toplantısında ilk tarihi mesajını veren Belediye Başkanı Nazım Culha; “Kağıt üzerinde kurulu olan bir ilçenin fiziki olarak kuruluşunu yapacağız. Halkın büyük bir teveccühüyle bu göreve talip olduk. Bizim ilkelerimiz var, yüzyıllardır bu bölgede barış ve huzur içinde yaşayan bir toplum olarak, bu ilkelerin devamı yönünde azami hassasiyet göstereceğiz. Öncelikli hedefimiz, bu bölgenin, kardeşliği, bütünlüğü, huzur ve refahıdır. Bölge insanına eşit şekilde yaklaşmak ve kucaklamak ana hedefimiz. İlçenin kurulması, bağımsız bölümlerin entegrasyonu ciddi bir iş ve zaman gerektiren zor bir süreç. Bazı konularda gecikmeler, aksamalar yaşanabilir. Bu konularda halkımızdan anlayış bekliyoruz. İşlerin aksamaması yönünde tüm çalışmalar hassasiyetle yapılıyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here