CHP’li Vekil Topal’dan Eğitim-Sen’in Eylemine Destek

0
121

serkan topal20Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal Eğitim-Sen eylemine destek verdi. Eğitim-Sen’in Baskı, sürgün, soruşturma ve cezalara son verilmesi talebiyle 12 Temmuz’da Aydın’da başlattığı Ankara yürüyüşü 4. gününde Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan oturma eylemi ve basın açıklamasıyla sona erdi. Yoğun katılımın olduğu eyleme Hatay Milletvekili Serkan Topal da destek verdi.

Eğitim-Sen tarafından yapılan eylemde yapılan açıklamada özetle şunlar söylendi: “Eğitim Sen üyeleri hakkında hukuki temelden yoksun ve tamamı siyasal nitelikli olan soruşturmalar sürerken, takipsizlik ile sonuçlanan dosyaların siyasi talimatlarla yeniden açılması, hukuk dışı bir şekilde soruşturma üzerinden “suç yaratma” amacı taşımaktadır. Bu tür hukuk dışı girişimlerin asıl amacının bizleri korkutmak, yıldırmak ve sindirmek olduğu bellidir.

serkan topal21

Üye ve yöneticilerimizin hemen her sendikal faaliyetinin baskı ve soruşturma gerekçesi olması, siyasi iktidarın anti demokratik uygulamalarına itiraz eden herkese yönelik bir gözdağıdır. MEB, en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayarak ve hukuk dışı kararlara imza atarak resmen “sendikal faaliyeti engelleme” suçu işlemektedir. Sendikal örgütlenme ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alan, hukuku ayaklar altına alarak hareket edenler karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız elbette mümkün değildir.”

Daha sonra konu hakkında kısa bir değerlendirme yapan CHP’li Vekil Topal da, bilimsel, laik ve demokratik bir eğitim için gereken her türlü mücadeleye destek vereceklerini, AKP’nin eğitim sistemini getirdiği uçurumdan geriye dönüşün ancak bu mücadeleyle gerçekleşebileceğini söylerken, atanamayan öğretmenlerin, haksız ve hukuksuz soruşturmaların olduğu bir dönemde Eğitim Sen’in eyleminin mücadele için yeni bir başlangıç olduğunu da vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here