CHP’li Topal; “Üniversitelilerin Barınma Sorunu Bir An Evvel Çözülmeli”

0
76

İlimizde eğitim gören üniversite öğrencilerinin yurt sorununu gündeme taşıyan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, hükümet yetkililerine seslenerek; “Projesi devam eden yurtlar ne zaman öğrenci kabul edebilecek duruma gelecek?” diye sordu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Milletvekili Topal; “Hatay, Türkiye’nin birçok yerinden gençlerimiz tarafından tercih edilen bir üniversite kentine dönüşmüştür. İlimiz bir tarım ve sanayi kenti olmakla birlikte bir üniversite şehri özelliği de taşımaktadır. Hatay, çok dilli ve kültürlü yapısıyla Türkiye’nin birçok yerinden gençlerimizin üniversite eğitimi için tercih ettiği illerin başında gelmeye başlamıştır. Buna rağmen, üniversite gençliğinin Hatay’daki yurt sorunu hala çözülememiştir.

Üniversite gençliğinin en temel sorunlarından biri olmaya devam eden sağlıklı, konforlu ve ekonomik barınma ihtiyacı Hatay açısından da hâlâ çözülebilmiş değildir. Kredi ve Yurtlar Kurumu yatırım programına göre proje çalışması devam eden Hatay merkez ve Reyhanlı öğrenci yurtları, birisi devam eden ve diğeri proje aşamasında olan İskenderun öğrenci yurtları ve arsa temin çalışmaları süren Kırıkhan öğrenci yurtları ne zaman öğrenci kabul edebilecek duruma gelecek?” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here