CHP’li Fevzi Yüksel; “Bu Millet, Bu Ülkeyi Sömürenden Er Geç Kurtulacak”

0
124

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bu Millet, Bu Ülkeyi Sömürenden Er Geç Kurtulacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Eylül ayı toplantısında partililerle bir araya geldi. Parti binasında partililerle buluşan Başkan Yüksel, ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ülkemizin şu anda bir karabasanın, bir kaosun içerisinde debelendiğini vurgulayan Başkan Yüksel; “İnsanımız perişan, insanımızın gelecek kaygısı var, önünü göremiyor. Ayakta durmaya gayret ediyor. Manzara bu… İsrafın olduğu bir yerde, yolsuzluğun, vurgunun, talanın olduğu bir ülkede insanların mutlu olması, geleceğe güvenle bakması mümkün değil. Peygamber Efendimiz ‘Bir ülkede halk fakirleşir yönetenler zenginleşiyorsa o ülke yıkılmaya mahkumdur’ demiştir.

Şu anda ülkeyi yönetenler bir büyük bir zenginliğin içerisinde… Ocak ayından bu yana ülkemiz %40 fakirleşti, yani cebimizdeki 100 TL 60 liraya düştü. Hızlı bir fakirleşmenin, paramızın eridiği pul olduğu bir süreci yaşamaktayız maalesef…

Almanya dünyanın sayılı zengin ülkelerinden biri, cari açığı olmayan, cari açık fazlası veren bir ülke. Mercedes, Audi, Volkswagen orada üretiliyor, makam aracı sayısı 11.000… Gelelim ülkemize, halkın nasıl fakirleştiğini, bir ülkenin nasıl soyulduğunu daha iyi anlayacaksınız, ürettiğimiz araç yok, cari açık veriyoruz, paramız pul olmuş ama Türkiye’deki makam aracı sayısı 100 binin üzerinde… İki aya kadar her şey düzelecek dediler, ekonomiden sorumlu damat dedi ki 2021’e kadar kemerleri sıkacağız, 2021’e kadar düzelme yok. Durumu bu kadar açık itiraf ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkili insanları, aklını kullananlar, gözü görenler hep söyledi ve uyardı ama bir kısım insanımız maalesef görmezden duymazdan gelmeye devam etti. Ülke bu duruma, bu hale geldi. Bu krizi, ülkeyi yönetemeyenler, yüzüne gözüne bulaştıranlar çıkardı. Seçimden önce hatırlayın deprem bizi bekliyor dedi kendi ağzıyla, bundan daha büyük bir itiraf mı olur. Tulumbada su bitti dedi, bir itiraf daha… Bu ülkeyi yöneten şahıs dedi bunu… Bu ülkenin zenginliklerini kemirdim, sattım, çarçur ettim, tulumbada suyu bitirdim, benden kurtulun dedi ama bazı insanlar kurtulmak istemedi. Ama er geç bu millet, bu ülkeyi sömürenden kurtulacaktır” şeklinde konuştu.

Meksika Cumhurbaşkanının ‘ülkem fakirken ben özel uçağa binemem’ diyerek uçağı satılığa çıkartarak tarifeleri uçakla yolculuk yapmasını hatırlatan Yüksel, bizde ise yerdeki sarayların yetmediğini uçan sarayların alındığını kaydetti. İstanbul’da yapılması planlanan havalimanının maliyetinin 35 milyar dolar olduğunu öte yandan Çin’de yapımına başlanan dünyanın en büyük havalimanının maliyetinin ise 12 milyar dolar olduğunu ifade eden Yüksel; “Aradaki uçurumu görüyor musunuz?” dedi

Ekonomi Bakanının ailelerin bir sorunu olmadığını açıklamasını da eleştiren Başkan Yüksel; “Damat diyor ki hane halkının bir sorunu yok. 2001 yılında hane halkının yani ülkedeki ailelerin toplam borcu 4 milyarken 2018 yılında 520 milyara ulaştı. Yani 80 kat arttı. Ülkemizin hali bu…” dedi ve bir babanın geçtiğimiz günlerde çocuğuna pantolon alamadığı için intihar ettiğini de hatırlattı.

Ülkemizde binlerce, milyonlarca anne-babanın şu anda ızdırap içinde, ‘çocuğumu nasıl okula gönderirim, ihtiyaçlarını nasıl karşılarım’ sıkıntısı içinde olduğunu savunan Yüksel; “Ülkemizde bir kriz var, bir krizin içerisindeyiz. Bu krizi yaratanlar belli. Şimdi dönüp dolaşıp bu krizin faturasını emeklinin, işçinin, garibanın, asgari ücretle geçinmeye çalışan insanların sırtına yüklemeye çalışıyorlar. Elektrikle, doğalgazla, suyla yüklemeye çalışıyorlar. Öyle yağma yok. Bu ülkede bu krize sebep olanlar faturayı ödemeli. 16 yıl bu ülkenin gelirini cebinize attınız, yandaşa peşkeş çektiniz, servetiniz kat kat arttı. Bu ülkeyi bu hale getirenler, bunun faturasını ödeyecek. Ceplerine attıkları o paranın bir kısmını millete iade etmek zorundalar” dedi.

Hayvan ithalatına da değinen Başkan Yüksel; “Bu ülkeye besmelesiz et yedirdiler. Ülkeyi hastalıklı hayvanların karargahı haline getirdiler. Brezilya halkı ‘bu hayvanları göndermeyin’ diye Brezilya limanında protesto eylemi yaptılar, ‘bu hayvan kesilmez göndermeyin’ diye ama biz kendimizi düşünmüyoruz. Bu halk buna layık mı? Yasalar gereği limana gelen hayvanların 15 gün karantinada kalıp kontrollerden geçirilmesi öyle kamyonlara yüklenmesi gerekirken gemiden direk kamyonlara yükleniyorlar” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Soğuk ve Müftülerde çıkan yangınla ilgili konuşan Yüksel; “Çok büyük bir alan yandı, ciğerlerimiz yandı, Hatay’ın oksijen kaynağı yandı. Elektrik trafosu patlamasından kaynaklandı dediler. TEDAŞ’ı özelleştirdiler, bakım yok, yenileme yok. Elektrik yandaşa peşkeş çekildi, yandaş para kazasında ne olursa olsun. Bu işin takipçisi olacağız. O yanan ormanların yerine hiç kimse ‘oraya şunu yaparım bunu yaparım’ diye hayal kurmasın. O hayal kuranların tokat gibi tepesine ineriz. Bir Çam değil iki çam dikilecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Belen ailesinin çalışmalarına aram vermeden devam ettiğini kaydeden Yüksel; “CHP Belen Ailesi aslanlar gibi çalışıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Belen’e sahip çıkıyor. Belen CHP Ailesi hiç kimsenin yönlendirmesi ve talimatıyla hareket etmez. Belen CHP kendini ispatlamıştır. Önümüzdeki süreçte de hiç kimsenin adamı olmaz, olamaz, olmayacak. Bunun hayalini kuranlar o hayalle başbaşa kalacaklardır” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here