CHP’li Başkanlar; “Zulüm Varsa Direnmek de Haktır!”

0
93

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da başlattığı Adalet Yürüyüşüne destek vermek amacıyla katılım sağlayan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Belediye Başkanları ve Milletvekillerine destek amaçlı CHP Hatay İl Örgütü olarak yol haritası ve ortak basın açıklaması yapmak amacıyla 15 İlçe Başkanı ve CHP Hatay İl Yönetiminin katılımıyla ve Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Semir Baklacı’nın başkanlığında olağan üstü toplantı gerçekleştirildi.

İl yönetim kurulu üyeleri ve ilimizdeki tüm CHP İlçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ortak bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Türkiye’de adaletin yok olduğu, asıl suçluların yargılanmadığı, haksızlık ve hukuksuzluklarla masum insanların yargılanıp hapsedildiği bu süreçte, İktidar partisinin dayatmaları ile yaşanan hukuksuzluklar çerçevesinde son olarak da CHP Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun adalet ve hukuk hiçe sayılarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve tutuklanmasına karar verilmiştir. Bu kararı CHP’ye, cumhuriyete, cumhuriyet değerlerine yapılmış bir saldırı olarak gördüğümüzü, asla kabul etmediğimizi ve demokrasiye, özgürlüğe, insan haklarına ve barışa olan inancımızı yüksek sesle haykırıyoruz.

İktidar partisinin dayatmaları ile yaşanan hukuksuzluklar sonucunda Ülkede adalet ayaklar altına alınmıştır. Bu tabloda CHP’nin daha fazla sabır sebat etmesi mümkün değildir. Demokratik çerçeve içerisinde CHP tüm eylemlilikleri etkin ve kitlesel biçimde ortaya koyacaktır. Zulüm varsa direnmek de haktır! Bu ülkede düşünce ve ifade özgürlüğünü, demokrasiyi, adaleti ve barış içinde beraber yaşama hakkını savunarak Türkiye’de adaletin kalmadığını ve bu konudaki haklılığımızı tüm dünya’ya duyuracağız. CHP mazlumların sesi, kimsesizlerin kimsesidir. CHP örgütü bu uğurda her türlü bedel ödemeye hazırdır. Ülkenin ve milletin esenliği, devletin bekası gayesiyle güzel yurdumuza aydınlık gelinceye, zulmün adı silininceye ve adalet hüküm sürünceye kadar ısrarlı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

Bu uzun ve meşakkatli yürüyüşte Genel Başkanımızın arkasında milyonlar olarak yer alacağız. Nitekim İl Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız Ankara’ da Genel Başkanımızın yanında yer alarak desteklerini sunmuşlardır. Ülkemizde adalet tesis edilinceye kadar adalet yürüyüşümüz sürecektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here