CHP’li Adaylar Ziyaretlerini Sürdürüyor

1
61

chp adayları3“Yerel Yönetimler Ne Kadar Güçlenirse Demokrasi O Kadar Kökleşir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiler. İskenderun Belediye Başkan Adayı Civelek ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş’ın gerçekleştirdiği ziyaretlere CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Hasan Akgöl de eşlik etti.

İlk ziyaretlerini Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) İskenderun Şubesine gerçekleştiren CHP’li adaylar, burada dernek yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldiler. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Mustafa Uyan; “Herkes derneğimizin potansiyel üyesidir. Bizim isteğimiz torunumuzun bizi aradığında yerimiz belli olsun. Biz ak saçlıların toplanacağı bir yer istiyoruz” dedi ve Başkan Civelek’e her zaman için yanlarında olduğu için de teşekkür etti.

Her çalışanın bir gün emekli olacağını anımsatan İskenderun Belediye Başkan Adayı Civelek de; “Belediyecilikte ilk dönemimizde tesisleri toplamak oldu. İkinci dönemimizde de sizler için yer tahsis edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş ise; “Bizler büyüklerimizin yanına geldik. Sizlerin kent ile ilgili düşüncelerinizi almaya geldik. Talepleriniz ile ilgili bazı düşüncelerimiz var. Fakat yine de sizlerin bu projeler hakkındaki düşünceleriniz bizim için önemlidir. Sizler büyük bir sivil toplum örgütüsünüz” diye konuştu.

chp adayları4

Emekliyi nefes aldıracak kişiler genel siyasi iktidardır diyen Vekil Dudu; “Genel başkanımız genel seçimler öncesinde emeklilerimize haklarının iyileştirilmesi konusunda söz verdi. Fakat 9 milyonu aşkın emekliden çok azı bize oy verdi. Ama şuana kadar emeklilerimiz bizim vaat ettiklerimizi neden gerçekleştiremediğimizi sorguluyorlar. Biz iktidara gelemediğimiz için bunları gerçekleştiremediğimizi anlatıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Türkmen Köyleri Derneğine Ziyaret

CHP’li adaylar buradan Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne geçti. Dernek Başkanı Ali Diler, İskenderun’da yaptığı çalışmalardan dolayı Civelek’e teşekkür ederken; “Şu anda hizmet erbabı iki belediye başkanımız buradalar. İskenderun Belediye Başkanımız Dr. Yusuf Civelek elli yıllık sorunu çözmüş, beş yılda çok hizmet yapmayı başarmış başkanımızdır. Antakya Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş hizmetlerden dolayı takdirle karşılanan başkandır” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in gerçekten İskenderun’da beş yılda çok büyük hizmetler yaptığı vurgulayan Milletvekili Mevlüt Dudu; “Bu hizmetler neticesinde genel merkezimiz partimizin yetkili kurulları onu bir kez daha belediye başkan adaylığıyla görevlendirdi, onurlandırdı. Bu teveccühün İskenderun halkı tarafından da olumlu karşılandığını açıkça görüyoruz. Bu desteğin sandığa yansıyacağını ve İskenderun halkının onu bir kez daha açık farkla Belediye Başkanlığına getireceğinden hiç kuşkumuz yoktur. Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da orada çok büyük hizmetler yaptı ve oradan aldığı güçle, heyecanla bugün Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına soyunmuş durumda” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş ise; “İlk adımı Yusuf Başkanla beş yıl önce attık. Antakya ve İskenderun’da altyapıdan üstyapıya kadar önemli hizmetler yaptık. Sadece hizmet yapmak yetmiyor. Sosyal, kültürel, sportif, ekonomik, eğitim boyutuyla toplumla birlikte olmak gerekiyor. Çok şükür bunları da başardık” dedi.

chp adayları5

Yerel Yönetim Olarak Hizmetinizdeyiz!

Belediye başkanlığı beşikten önce, mezardan sonraya kadar çok geniş alanı kapsayan yerel hizmet görevidir diyen İskenderun Belediye Başkan Adayı Civelek de; “Yerel yönetimler ne kadar güçlenirse demokrasi o kadar kökleşir. Muhtarlar hiçbir parti gözetmeksizin partisiz direk halkın gönlünden kopmuş seçilmişlerdir. Biz de aynı düşünceyle, halkımızı ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak, oy veren vermeyen diye hesaba katmadan, insanların kimliğine bakmadan herkesi kucaklayan bir belediye başkanlığı yaptık. Bunu da halkımız teveccüh gösterirse aynı şekilde devam ettireceğiz. Hepimiz çevreye dikkat ederek, üretime önem vererek ve birbirimizi kucaklayarak orta doğu sıkıntısına bulaşmadan huzur içinde yaşamamız lazım. Bunun için hepimiz el ele vereceğiz. Memleketimizi sahipleneceğiz. Yerel yönetim olarak her zaman hizmetinizdeyiz” diye konuştu.

İskenderun Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odasını da ziyaret eden CHP’li adaylar, burada Oda Başkanı Ahmet Çardak ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldiler. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Hatay’ın bütünüyle ilgili önemli olan şu arkadaşlar; önce huzur, sonra hizmet. Birinci yapmamız gereken önce huzuru, toplumsal bütünlüğü sağlamak, toplumsal huzurla birlikte geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirmek” dedi.

İskenderun’un altyapısının tamamlandığını belirten İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Civelek de, küresel iklim değişiklikleri yaşandığını, buna karşı suyuyla, drenaj kanallarıyla önlemler alındığını söyledi. İmar planında yapıldığını anlatan Civelek; “Küçük sanayi size yetmiyor. Zaman içerisinde bunu da çözeceğiz” diye konuştu.

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise adaylarının seçilmesi ile birlikte çağdaş ve toplumcu belediyeciliğin devam edeceğini belirtti. Gerçekleştirdikleri ziyaretlere yaya olarak giden CHP’li adaylar, halkla ve esnafla ayaküstü sohbetlerde de gerçekleştirdiler.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here