CHP İl Başkanı Güzelmansur; “Savaş İstemiyoruz”

0
165

mehmet güzelmansur2CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Yayladağı sınır kapısında bir askerimizin daha şehit olması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Suriye’de 5 yıldır süren savaşın ülkemizi özellikle ilimizi de olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Güzelmasnur; “Bugünde bir şehidimizi daha uğurladık, ne acı her gün bir başka evladımız daha böyle yitip giderken daha ne kadar ana evladına hasret kalacak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemize barışı, huzuru, mutluluğu yaşatmak ve yaşamak istiyoruz. Savaşa Cumhuriyet Halk Partisi olarak tamamen karşıyız. Çünkü bizler savaşı arzulayan insanlar değiliz, Olmayacağız da! Ülkemize Barışı Cumhuriyet Halk Partisi getirecek, Türkiye’nin Birleştirici gücü olduk olmaya da devam edeceğiz. Suriye de kavganın sona ermesi, eskiden olduğu gibi Suriye ile aramızdaki ilişkilerin düzelmesi CHP olarak bizim en büyük temennimizdir” dedi.

Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğu bir dönemden geçtiğimizi belirten Güzelmansur; “Etnik köken, siyasi görüş gözetmeden, sağcısı solcusu, hangi siyasi görüşten olursak olalım bu gidişe dur demek zamanıdır. Enerjimizi bu işe karar verenlere baskı yapmaya ayırmalı, savaşın; senin benim çocuğu ayrımı yapmayacağını, tepemize düşen bombaların siyasi görüş ayırmayacağını, atılan kurşunların etnik ayrım gözetmeyeceğini onlara anlatmanın yollarını aramalıyız.

Parçalanmış çocukları, yakılan yıkılan şehirleri, savaştan kaçmak zorunda kalan ailelerin yaşadığı sosyal yıkımları gözlerinin önüne getirmelerini sağlamalıyız. Bir anda, en yakınlarımızın yanı başımızda can verdiğini sakat kaldığını, yıllarca harcanan emeklerin boşa gittiğini görebiliriz. Dünyanın en güzel ülkesi olan yurdumuzun kaynaklarını, ödediğimiz vergileri savaşı finanse etmek için değil, bilime, eğitime, kültüre, sosyal gelişmeye ve en önemlisi Barışa tahsis etmeliyiz. Yıllardır yaşadığımız gerginlik sona ermeli çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzlerinin geleceğe umutla baktığı ortamlar yaratmalıyız. Birlik ve beraberliğe işte en çok bunlar için ihtiyacımız var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, şehidimiz için düzenlenen törene de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here