İskenderun Barış Platformundan ‘Barış’ Zinciri

0
277

barış zinciri1Melek Demir; “Savaş Yıkımdır, İnadına Barış”

İskenderun Barış Platformu üyeleri, devam eden savaş ortamı, ölen canlar, savaştan kaçmak için çaba gösterirken derin sularda boğulup hayatını kaybeden insanlar sebebiyle, konuya dikkat çekmek adına, sahilde deniz kenarında bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

Platform adına açıklamayı Melek Demir yaptı. Ülkenin her yanından ağıtlar yükseldiğini, ülkenin adım-adım savaşa sürüklendiğini savunan Demir, halkların geri dönülmez biçimde kaosa sürükleyen bu gelişmelere seyirci kalınamayacağını kaydetti.

Türkiye’de barış düşmanları, savaşa tapanların birleşmiş durumda olduklarını öne süren Demir; “Şunu çok iyi biliyor ve bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz ki; Türkiye’de savaş karşıtları da birleşmediği, savaşa, çatışmalara, katliamlara, çocuk, kadın, genç ölümlerine, okul, hastane, yurt ve ilçe boşaltmalarına, bir halkın kendi ülkesinde sığınmacı yapılmasına karşı çıkmadıkça barış olmayacaktır!

barış zinciri2

Bugün bu nedenle buradayız! “Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkımdır!” demek için, “İnadına barış!” demek için buradayız. Güneydoğu’da Kürt illerinde yaşananlar tüyler ürperticidir. Sokağa çıkma yasakları ilan edilip üzerine operasyon yapılan, elektriksiz, susuz kalan, açlık tehlikesiyle burun buruna gelen, evleri kurşunlanan, bombalanan, yakınlarını yitiren insanlarımızı çok daha büyük tehlikeler beklemektedir. Bölgede belediye eş-başkanlarının tutuklanması, eğitim ve sağlık emekçilerin can güvenliklerinin ortadan kaldırılarak kamu hizmeti yapamayacakları hale getirilmeleri, bir cesedin, hele bir ölü kadın bedeninin çıplak halde sokakta sergilenmesi, tarihte eşi az görülmüş bir sapkınlıktır. Sokaklara topların, tankların yerleştirilmesi, iktidarın iddia ettiği gibi sorunun sadece “hendek” olmadığını; asıl niyetlerinin Güneydoğu’dan Ortadoğu’ya uzanan büyük bir bölgenin savaş alanı haline getirmek olduğunu göstermektedir. Hükümeti ve Meclis’i bu konuda uyarıyoruz! Gidilen yol, kan ve gözyaşlarının sel olup akacağı bir yoldur! Akan kan ve gözyaşlarını durdurmanın tek çaresi, halklara karşı açılan bu savaşı derhal durdurmaktır!” dedi.

barış zinciri3

İnsanların öldürülmelerine seyirci kalamayacaklarını kaydeden Demir; “Savaş isteyenler, katliam ve cinayetleri yaygınlaştıranlar şunu çok iyi bilsinler ki, bizler Kardeşlerimizin Elini Sımsıkı Tutacak, her koşulda birlikte olacak, birlikte mücadele edeceğiz. Son kişi kalana kadar barış ve demokrasi mücadelesini sürdürmekten geri kalmayacağız. Gün yaşananları seyretme günü değil, “içeride ve dışarıda savaş!” çığlıkları atanlara karşı yüksek sesle ve cesaretle “Öldürülenler Bizim Çocuklarımız! Yaşasın Halkların Kardeşliği!” diye haykırma günüdür” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here