CHP Hatay Milletvekili Dudu; “Mücadelemiz Artarak Devam Edecek”

0
92

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, referandum sonrası bir değerlendirmede bulundu.

Referandum sürecinde sürdürdükleri yoğun çalışmalara destek veren herkese teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Milletvekili Dudu, mühürsüz oyları kabul eden YSK’yı da eleştirdi. Bu kararla seçime gölge düşürüldüğünü kaydeden Dudu; “Değerli yol arkadaşlarım, bu referandumda inanılmaz özveri ve azimle mahalle-mahalle çalışarak, Hatay’da beklediğimiz sonucu aldık. Yüzde 54.35 Hayır sonucu, bu azim ve kararlılığın sonucudur. Maalesef Türkiye genelinde seçim başladıktan sonra oyunun kuralını değiştiren Yüksek Seçim Kurulu, mühürsüz oy pusulalarını da geçerli sayma kararı alarak seçime büyük bir gölge düşürmüştür. Yasaya aykırı bu karar, demokratik hukuk devletine yakışmamaktadır. Karara itiraz edeceğiz” dedi.

Mücadelenin bitmediği, aksine artarak devam edeceğini vurgulayan Dudu; “Sonuç ne olursa olsun örgütlü mücadelenin sonuçlarını Hatay’da gördüğümüz bu durum, yol haritamızı belirlemektedir: Kadın ve gençlik örgütlerimizin büyük emeğini gördüğümüz bu seçimde, yapımızı güçlendireceğiz. Mahalle-mahalle, sokak-sokak vatandaşlarımızla buluşmaya, sorunlarına çözüm bulmaya devam edeceğiz.

Gece gündüz çalışan, gönüllerini, emeklerini, yüreklerini ortaya koyan tüm il ve ilçe örgütümüze, kadınlarımıza, gençlerimize, mahalle, bina ve sandık görevlilerimiz ile sandıklara sahip çıkan tüm partililerimize, müşahitlere, hukukçu meslektaşlarıma, kampanyaya büyük omuz veren sivil toplum örgütlerine, Hataylılara ve demokrasiden yana Atatürkçü tüm yoldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mücadele bitmedi, artarak devam edecek. Yılgınlığa, umutsuzluğa düşmeyeceğiz. Gücümüz, örgütlülüğümüzle artacak” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here