CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, İskenderun’da Seçim Değerlendirmesi Yaptı…

0
158

birol ertem1“Baskının Olduğu Bir Ortamda En Fazla Bu Kadar İlerleyebildik”

Geçtiğimiz seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Hatay Milletvekili seçilen Birol Ertem, partisinin İskenderun ilçe binasında partililerle bir araya gelerek seçim değerlendirmesi yaptı.

Hedeflerinin 5 milletvekili çıkarmak olduğunu hatırlatan Ertem; “Hedefimiz 5 milletvekili çıkarmaktı maalesef çıkaramadık. Her ne kadar oylarımızı arttırdıysak da 5. adayımız vekil olamadı. 5. sıra arkadaşımızın vekil olamaması bağımsız olarak aday olan Refik bey’den kaynaklandı. Bunun yanı sıra AKP’den kurtulabilmek için insanların HDP’ye yüklenmeleri oldu. CHP’nin oylarının büyük çoğunluğunun HDP’ye gitmesinden kaynaklandı. 5. adayımız Riyat Kırmızıoğlu benim yakın arkadaşımdı. Bağımsız adayın çıkması ve oy kaybımızın yaşanmasına neden olmasıyla Riyat beyin seçilememesi bizleri çok üzdü” dedi.

Partiye destek olanlara teşekkür eden Ertem, hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerini de ifade ederek; “Biz Ankara’ya 5 duyu organımızla yani 5 adayımızla gitmek istedik ama olmadı. Biz yine işlerimize, hizmetlerimize devam edeceğiz. Oturup nelerin yapılabileceğini siz halkımızla, basın mensubu arkadaşlarımızla istişare ederek, burada karşılıklı tartışarak değerlendireceğiz. Genel başkanım, ilçe teşkilatı örgütüm, kadın kolları, gençlik kolları hepinize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

DSCN7672

Halkı Tehdit Ettiler…!

CHP’nin özellikle Ak Parti’nin güçlü olduğu bölgelerde ve kendi bölgesi olan Kırıkhan’da büyük bir baskı altında tutulduğunu da savunan Ertem; “AKP’nin Reyhanlı, Yayladağı gibi %78 var olduğu yerlerden söz ettiğimizde CHP 3. parti konumundayken 2. parti konumuna geldi. O bölgeler de CHP’nin varlığının farkında artık. AKP’nin baskıcı yönetiminden, insanların CHP’ye olan akışını hızlandıramıyoruz.

Kırıkhan’da yaşıyorum, 3-4 miting yaptım daha sonra yapamadım, AKP tehdit etti. Benim bayrak ve afişlerimi indirdiler, mitinge katılan halka yeşil kartlarınızı kapatırız, yaşlı bakımı paralarını keseriz denildi. Orada sanki CHP yokmuş, adayı yokmuş algısını yaratmak istediler. İnsanları zorda bırakmamak için mitinglerimi yapmadım. Son 2-3 gün kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere insanlara baskı uyguladılar, bu kadar baskının olduğu bir ortamda en fazla bu kadar ilerleyebildik” dedi.

Güvenliği Tehdit Ediyorlar

Konuşmasında Suriye’de yaşanan iç savaşa da değinen Milletvekili Ertem, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun; ‘Mevcut hükümet kaynar kazanı kaynatıyor, ateş veriyor. Bizler de CHP olarak kaynayan bu kazana soğuk su döküp ateşi de söndürmemiz gerekiyor’ sözlerini hatırlattı.

Ertem; “Hatay’ın en önemli sorunlarından biri sınırlarımıza yakın noktada cereyan eden Suriye’deki iç savaş. O insanlar mağdur, isteyerek buraya gelmiyor ama ülkemizde sıkıntı içinde kalıyor. Suriye halkının ülkemize gelmesiyle birçok insanımız işsizlik sıkıntısı yaşadı, ekonomi bozuldu, işsizlik arttı. İşveren’de para kazanmadığı için ucuz fiyatlara Suriyeli işçi çalıştırıyor. Sigortada yapılmadığı için devletin işine de geliyor. Ayrı bir sorunu da güvenliği tehdit etmeleri, sınırları rahatlıkla geçtikleri için ne tür insanların ülkemize geldiklerini de bilmiyoruz. Bu nedenle ciddi şekilde güvenlik sorunu var” değerlendirmesinde bulundu.

Bundan sonraki süreçle ilgili olarak erken seçim konusunda da görüşünü bildiren Ertem; “Eğer biz erken seçim düşünecek olursak içinde AKP hükümetinin, koalisyonunun olmadığı bir erken seçime gitmek isteriz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here