CHP Hatay İl Kongresi Gerçekleştirildi

0
288

chp il başkanlığı2Kongrenin Galibi Mehmet Güzelmansur Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Kongresi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Üç listeyle gidilen kongrenin galibi Mehmet Güzelmansur oldu.

Divan Başkanlığını Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın yaptığı, Antakya HATMEK’de gerçekleştirilen kongreye, Mehmet Güzelmansur, Murat Hayzeran ve Besim Ünsal’ın hazırladığı listelerle gidildi. Çarşaf listeyle yapılan seçimler geç saatlere kadar sürdü. Seçimde, 273 oy alan Mehmet Güzelmansur il başkanı seçilirken, Murat Hayzeran 108, Besim Ünsal ise 27 oy aldı. Toplam 468 delegenin oy kullandığı seçimde, 60 oy geçersiz sayıldı.

Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Serkan Topal, Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve ilçe belediye başkanlarıyla partililer katıldı.

Coşku içinde geçen kongrede bir konuşma yapan Divan Başkanı Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, buradan çıkacak en önemli sonucun birlik ve beraberlik mesajı olduğunun altını çizdi.

chp il başkanlığı1

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Aldan; “Hem dış politikada hem iç politikada çok aymazca ve ülkenin yararına olmayan işler yapılıyor. Bu anlamda, böylesi zor günlerde, Cumhuriyet Halk Partisi öne çıkmasını hep bilmiştir. Parti örgütüme şunu söylemek isterim ki… Bu gerçekleşen Kongre’nin ardından bir Kurultayımız var. Ondan sonra, artık kendi içimizdeki bir takım sorunları bir kenara bırakıp, Türkiye’nin geneline odaklanma zamanı. Bu açıdan herkesi, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katkıda bulunmaya davet ediyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’ne katkıda bulunmak demek, Türkiye’ye katkıda bulunmak demektir” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün ise, kongreden çıkacak birlik beraberlik mesajının önemine işaret ederek; “Burada önemli olan şey, sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmış olmasıdır. Çünkü bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu ülkeye ihtiyacı vardır. Şu an görüyorsunuz ki Türkiye’nin her tarafı yangın yerine dönmüş durumda. Güneydoğu’da yaşanan çatışmalı durum ise batıdaki şehirlerimize de sıçramak üzere. Tabi basına uygulanan ambargo nedeniyle de net bilgiler almak ne yazık ki mümkün olmuyor. Ama herkes bir kaygı içerisinde. İşte burada, bu koşullar altında, Cumhuriyet Halk Partisi’ne daha büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here