CHP Grup Başkanvekili Bereketoğlu; “Mecliste Hakaret Olmamalı”

0
44

İskenderun Belediyesinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Fatin Bereketoğlu, son mecliste yaşanan diyalog ve bir önceki mecliste verilen bir kararı mahkemeye taşıyacağını söyledi.

Son iki meclis oturumunda yaşanmaması gereken bazı şeylerin yaşandığını kaydeden Bereketoğlu; “1 Nisan’daki meclis toplantısına ilk olarak grup başkan vekili olarak katıldım. 1 Nisan’daki meclis toplantısında denetim komisyonu üyesi olarak denetim komisyonu raporuna şerhlerim vardı 21 maddelik. Bunları bir türlü okutmadılar, gerginlik oradan itibaren devam etti.

Bunun devamında aynı mecliste Tosyalı Grubunun ormanlık alanda yaklaşık 136 dönümlük depolama alanı talebi vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bizden görüş sorduğu yazısı o gün gündeme getirildi, oy çokluğu ile onaylandı. CHP grubu yeşili koruma anlamında tepkisini ortaya koydu.

Mahkeme prosedüründe gündeme getirmek için 6 Mayıs’taki meclis toplantısında bunu bir gensoru ile yine meclis gündemine taşımak istedim. Hukuka, çevre faktörlerine ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle ormanlık alanların depolama alanına dönüştürülmesinin iptalini istedim.

Normalde yapılması gereken bu gensorunun okunmasıydı ancak başkan okutturmadı, keyfi bir karardı. Okutmaması karşısında ‘Balık baştan kokar’ atasözünü hatırlattım. Bunun üzerine Sayın başkan hakaretvari bir yanıt verdi. Ben hem ormanlık alanda depolama talebini, hem de ‘Balık baştan kokar’ atasözüne karşılık Fatih başkanının verdiği hakaretvari cevabı mahkemeye taşıyacağım. Avukatıma talimat verdim. Mecliste bu tarz hakaretlerin olmaması gerekir” şeklinde görüşlerini dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here