CHP Grubu, Tosçelik’e 80 Dönümlük Dolgu Alanı Tahsisine Red Verdi

0
71

İskenderun Belediye Meclisi Bir Aylık Tatilin Ardından Toplandı…

İskenderun Belediye Meclisi, Ağustos ayında verilen bir aylık aranın ardından dün gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündemdeki ilk yedi madde imar komisyonuna sevk edilirken, gündemin sekizinci maddesi ‘İskenderun Belediyesi Taşınmazların İdaresi Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında yapılan değişiklik ile ilgili meclis kararı alınması hakkındaki Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi’ ile dokuzuncu maddesi ‘Mülkiyeti Belediyemize ait Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı İskenderun Plaza B Blok 1. Kat 25-26-27-28 numaralı bağımsız bölümler ile 2. Kat 29-32 numaralı bağımsız bölümler, 2 yıl süre ile İskenderun Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesine tahsis edilmiş olup, tahsis süresi sona erdiğinden, söz konusu taşınmazların İskenderun Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesi Hizmet Binası olarak kullanılması maksadıyla 2 yıl bedelsiz olarak tahsis edilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi’ oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesi ‘Belediyemize ait Karayılan Mahallesi 256 ada 1 parsel sayılı taşınmazın İskenderun Tasfiye İşletme Müdürlüğü tarafından gümrük iş ve işlemlerin yapılması, TIR park alanlarının yeterli olmadığından dolayı yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi ve gümrüklü saha işletmesi amacıyla, Ticaret Bakanlığına 5 (beş) yıl süreyle bedelsiz tahsis edilmesi hususundaki Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi’; ‘başka bir kurum ve şahsa devredilmemek şartıyla’ görüşülürken, CHP Grubunun ‘Bakanlığa bedelsiz tahsisini kabul etmiyoruz. Parkı biz yapalım gelir elde edelim’ şeklindeki itirazına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Maddelerin görüşülmesinin ardından meclise 15 dakika ara verilerek, komisyona gönderilen yedi madde için tekrar toplanıldı.

Verilen ara sonrası başlayan ikinci oturumda gündemin birinci maddesi ‘Aşkarbeyli Mıntıkası 2993 ada 3 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’, ikinci maddesi ‘Konarlı Mıntıkası 274 ada 31 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ oy birliğiyle, üçüncü maddesi olan ‘Aşkarbeyli Mıntıkası 6683 parsele yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesi olan ‘Akçay (Muhacirin) Mahallesi Ahmet Tor Kışlasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ ile ilgili komisyon raporunda CHP Meclis Üyesi ve komisyon üyesi Mecit Boğuzoğlu’nun ‘çevre halkının mağduriyetlerinin söz konusu olabileceği’ gerekçesiyle şerh konuldu. CHP Grup Başkan Vekili Murat Kayış, kararın kabul edilmesi halinde konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. Söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi olan ‘3. Mıntıka 718 nolu parselde kavşak noktasında köşe kırığını kaldırmaya yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ komisyon raporu yetişmediğinden görüşülmedi.

Gündemin altıncı maddesi olan ‘2. Organize Sanayi Bölgesi 946, 947 (yeni 970 parsel) ve 948 parseller önü liman amaçlı 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ oy çokluğuyla kabul edilirken madde ile ilgili karşıt görüşler ifade edildi.

“Sadece Kendi Yatırımlarını Düşünüyorlar”

Söz konusu maddede Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın da ortağı olduğu şirkete, iskele yapımı için 80 dönümlük dolgu alanı izni verilmesinin yer aldığını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Murat Kayış, yatırımlara karşı olmadıklarını ancak herkese eşit davranılması gerektiğini düşündüklerini kaydetti. Yer talebinde bulunan yatırımcı iş adamlarına zorluk çıkartıldığını öne süren Kayış, bunu bir örnekle açıklarken; “CHP Grubu yatırıma itiraz ediyor diyorlar ama kendileri sadece kendi yatırımlarını düşünüyorlar. Adil olacaksak herkese adil olacağız” dedi.

Gündemin yedinci maddesi olan ‘3. Mıntıka 280 nolu parselde İskenderun Belediye Meclisinin 20.05.2021 tarih ve 46 sayılı kararı ile Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.06.2021 tarih ve 157 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine askı süreci içerisinde yapılan itirazın değerlendirilmesi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ de oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here