CHP Belen’den Ekrem İmamoğlu’na Destek!

0
108

Yüksel; “Bu Seçim, Adaletsizliğe Karşı ‘Dur’ Demenin Seçimidir

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve Yönetimi ile partililer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için Ziraat Bankası önünde bir araya gelerek açıklamalarda bulundular ve banka aracılığıyla maddi destekte bulundular.

Kazanılan seçimin gasp edildiğini savunan Yüksel; “Ekrem İmamoğlu bu seçimi kazandı ama birileri İstanbul rantından vazgeçmedikleri için çeşitli hile, çeşitli oyunlarla ve çeşitli tezgahlarla kazanılan seçimi gasp ettiler. Bir bakıma emeği ve kul hakkını yediler. Bu seçimi iptal eden Yüksek Seçim kurulundaki 7 tane hakimin nasıl uyuduklarını, vicdanlarının nasıl rahat ettiğini düşünmeden edemiyoruz. Gelecek nesillere, çocuklarına, torunlarına, son nefeslerine kadar nasıl bir miras bıraktıklarını izleyip göreceğiz. Ömür boyu rahatsız olacaklardır” diye konuştu.

Hakkın halkın ve hukukun adeletinin er geç tecelli edeceğini vurgulayan Yüksel; “Biz üç türlü adalete canı gönülden inanıyoruz. Bir tanesi hakkın, hukukun işlediği mahkemeler. Onları tehditle, hile ile bazı sözler vererek kandırabilirsiniz, hür iradesini kullanmaya engel olabilirsiniz ama şu unutulmasın tarih boyu adalet er geç tecelli etmiştir. Hukuk, adalet mutlaka değişecektir. Daha vicdanlı, daha hakkı, hukuku tanıyan hakimler göreve geldiğinde bunların da hesabı er geç sorulacaktır. İkinci büyük adalet halkın adaletidir. Halkın adaleti de 31 Mart’ta tecelli etti. Bu da büyük bir adalet. Bazen halkı kandırabilirsiniz, bazen halkın çeşitli oyunlarla hür düşüncesini engelleyebilirsiniz, 31 Mart’ta olduğu gibi emeklerini yok sayabilirsiniz ama ben bütün kalbimle inanıyorum ki 23 Haziran’da halkın adaleti tekrar çalışacak ve halkın adaleti yerine gelecektir. Üçüncü büyük adalet Allah’ın adaletidir. O hiç şaşmaz. Er geç Allah’ın adaleti, kul hakkı yiyenlerden, emeği inkar edenlerden, emek hırsızlarından bunun hesabını soracaktır.

Utanmadan, sıkılmadan çaldılar diyebilmekteler. Bu seçimde hür iradesi ile sandıklara sahip çıkanlar çaldırmadılar. Çalanlar meydandadır. Bir yüzükle siyasete gelenler, sıfırdan siyasete girenlerin bugün filo gemileri vardır, servetlerinin haddi hesabı yoktur. Çocuklarının dışarıdaki bankalarda hesapları olanlar evet çalmışlardır. Çalan kişi, herkesi çalar zanneder. Çalan bellidir, çaldırmayan da bellidir. Biz çaldırmayanlar ile gurur duyuyoruz.

‘Sandık kurullarında ki arkadaşlar gelen vatandaşı yüzünden tanıdı, AKP’li olduğunu gördü Büyükşehir oy pusulasını ona vermedi’ diyor. Bu başta AKP’lilere büyük bir hakarettir. İnsanın aklı, zekası yok mudur ki, diyememiş midir ki ‘hani Büyükşehir pusulası niye vermediniz bana oy pusulasını?’ Öyle bir şey olmamıştır zaten hala insanların aklıyla, fikriyle, zekasıyla oynamaya devam ediyorlar. Onlara 16 milyonluk İstanbullu gereken cevabı verecektir. Seçim sadece İstanbul’un seçimi olmaktan çıkmıştır. Bu Türkiye’nin seçimidir, İstanbul’un seçimi değildir. Haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı, adaletsizliğe karşı ‘dur’ demenin seçimidir. Ben hakka, hukuka, emeğe, adalete sahip çıkacağım diyenlerin seçimidir. 81 milyon Türk halkının seçimidir” şeklinde konuştu.

Açıklamasında son olarak Ekrem İmamoğlu’na seslenen Yüksel; “Hatay’ın Belen ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na seslenmek istiyoruz; biz çorbada tuzumuz olsun diye bugün Ziraat Bankası’na geldik, o çorbada tuzumuz olacak. Sizlere buradan sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Yüreklerimiz sizinle, gönüllerimiz sizinle. İnşallah başaracağız. Her şey çok güzel olacak” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here