Barınaktaki Rıhtımlar Düzeltiliyor!

0
177

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Verdiği Sözleri Yerine Getiriyor

Yerel Yönetim seçimlerinin öncesinde İskenderun Balıkçı Barınağını ziyaret eden Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yerel balıkçılarımızın sorunlarını bire bir dinlemiş İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi yöneticilerine seçilmesi durumunda sorunlarını çözeceğine dair söz vermişti.

Başkan Tosyalı’nın bu sözü üzerine, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin’in önderliğinde barınaktaki hummalı bir çalışma başlatıldı. İskenderun Belediyesine ait iş makineleri ile balıkçıların bozuk rıhtımları düzeltilmeye başlanırken, ayrıca sinek ile mustarip olan vatandaşlar ve balıkçı esnafının sıkıntıları da ilaçlama yapılarak giderilmiş oldu.

Yıllardır atıl bekletilen ve bakımsızlıktan fare ve değişik kemirgenlerin yuvası haline gelen barınakta başta bozuk yolların hızla yapılmaya başlandığını kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Bu memleket hepimizin. Şehrimizin her karışında vatandaşlarımızın rahatı için bilimsel ve bilinçli şekilde çalışmalarımızı yapmaya başladık. Vatandaşlarımızdan aldığımız teveccühle görevimizi canla başla yapmaya devam ediyoruz” dedi.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Genel Koordinatörü Birol Mustafa Karakaya da İskenderun Belediyesinin hizmetlerinden çok memnun olduklarını belirterek Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin’e tüm balıkçı esnafı adına teşekkürlerini iletti.

Hızla yeni bir görüntü teşkil eden balıkçı barınağında karaya çekilen teknelerin bakım ve onarımlarının yapılacağı sahaların dar olduğuna işaret eden ve tam manasıyla hizmet veremediklerini belirten Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç ise; “Genel Koordinatörümüz Birol Mustafa Karakaya barınağımızda eksikliği hissedilen tüm işlerin takipçisidir. Verdiği çabalardan dolayı sıkıntılarımız da hafiflemektedir. Geceleri yanmayan ışıklar sorunlarımızın başında geliyor. Tuvalet sorunu ayrıca sıkıntı duyduğumuz bir konu’ sıkıntıları giderme adına çok çalışıyoruz.

Bizleri yalnız bırakmayan Hatay Valimiz Sn. Rahmi Doğan ve İskenderun Belediye Başkanımız Sn. Fatih Tosyalı’ya, kooperatifimiz ve balıkçı esnafımız adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın titizlikle takip ettiği balıkçı barınağında devlet tarafından beton dökülerek yapılan yeni rıhtım, deniz taşmasını önlediği gibi balıkçı esnafının rahatlıkla faydalanacağı geniş bir saha da elde edilmiş oldu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here