CHP Belen Ailesi Yeni Yerine Taşındı!

0
106

Yüksel; “Yapmamız Gereken Tek Şey Çalışmak!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Örgütü, yeni ilçe binasına taşındı. Çabaları sonucu CHP Belen Ailesine yeni ilçe binasını kazandırmaktan ötürü mutluluk duyduğunu ifade eden CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, yeni binada ilk basın toplantısını da gerçekleştirdi.

Başkanı Fevzi Yüksel; “İşe başlarken bir şey için söz vermiştik. Demiştik ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi Belen Ailesi kendine yakışır bir binaya, kendine yakışır bir toplantı salonuna kavuşacak. Hemşerilerimize daha iyi hizmet verebilecek bir ortamı hazırlayacağız’. Bugün yeni binamızda yeni toplantı salonumuzda ilk basın toplantıları düzenliyoruz, bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ülke gündemine yönelik çarpıcı açıklamalarda ve sert eleştirilerde bulunan Başkan Yüksel, ilk olarak ‘Gezi’ davasının sonuçlanmasına değinerek; “Gezi direnişi; Bir ülkenin gençliğinin, bir ülkedeki direnenlerin ve dik duranların haksızlığa, hukuksuzluğa karşı baş kaldırmasıdır, direnmenin adresidir, gurur duyulacak, tarihe not düşülecek bir direniştir. Dün o dava sonuçlandı ve hepsi beraat etti çünkü suçları yoktu. Sadece savundukları, çevreydi, ülkeydi, vatandı, bayraktı, ağaçtı, yeşildi. Hak yerini buldu” dedi.

“Bedeli Neden Mehmetçik Ödüyor?”

Ulu Önder Atatürk’ün ‘Ortadoğu bataklığından uzak durun’ sözlerini hatırlatarak açıklamasına devam eden Başkan Yüksel; “Suriye bataklığı ile karşı karşıyayız. Atatürk yıllar önce uyarmıştı ama dinlemediler girdiler. Şu anda da Türkiye o bataklıktan çıkamıyor. 122 tane vatan evladını şehit verdik Suriye’de, ne için? Bir şeyi yaptığınız zaman, bir ülkeye bunun bir getirisi olur. Bakın şu ana kadar ABD Suriye’de, Rusya Suriye’de… Bir tek Amerikan veya Rus askerin öldüğünü duydunuz mu? Niye ölmüyor niye Türk askeri ölüyor? Niye Türk Mehmetçikleri bedel ödüyor, neden Türk kanı akıyor?

Türkiye bu işten bir gram faydalandı mı? Hayır! O zaman ne işin var orada? Türkiye’deki sınır güvenliğini düşünüyorsan oradaki güçlerle işbirliği içerisine girmek zorundasın, ta başında girmek zorundaydın. İnşallah Allah ordumuzu zafer ile karşı karşıya getirir” diye konuştu.

“Milli Güvenlik Kurulu Kararı Sümenaltı Yapıldı”

Ülkemiz kötü durumdayken, gerçeklerin üstünün örtülmek istendiğini ve suni gündem oluşturulduğunu da savunan Yüksel; “Türkiye’de suni bir günde mi oluşturulmak isteniyor. ‘Fetö’nün siyasi ayağı kim?’ Koskoca insanlar Türk halkı ile dalga geçiyor. Fetö’nün siyasi ayağı ortada; 15 Temmuz kanlı kalkışmasını ‘eniştemden öğrendim’ diyen Fetö’nün siyasi ayağı işte. Cumhuriyet Halk Partisi Fetö’nün siyasi ayağı ortaya çıkarılsın diye tam 56 kez önerge vermiştir tam 56 kez AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Neden korkuyorsunuz, niye araştırılmasını istemiyorsunuz? Utanmadan, sıkılmadan Fetö’nün siyasi ayağı Cumhuriyet Halk Partisi demiş. Cumhuriyet Halk Partisi tarihten bu yana her türlü terörün karşısındadır bundan sonra da terörün karşısında olmaya devam edecektir.

2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu kararı, ‘Dikkat diyor Fetö bir terör örgütüdür, Türkiye’nin başına bela getirecektir’. Fakat sümenaltı yapılıyor. Fetö terör örgütü Türkiye’deki bütün organlara, kan damarlarına giriyor, çörekleniyor, büyüyor, gelişiyor ve 15 Temmuz’da da Türkiye’de darbe yapmaya kalkıyor. Fetö’nün önünü açmak için orada albayların bekleme süresi 4 yıla indiriliyor. Bunu yapan şu anda siyasi ayak ben değilim diye haykıran Fetö’nün ta kendisi, Fetö’nün yol arkadaşı.

Sen terör örgütünü her türlü besliyorsun, büyütüyorsun, ne istediyse veriyorsun sonra diyorsun ki ‘17/25’ten önceydi o’ Sonra diyorsun ki biz temizledik. Siz temizlemediniz, siz Fetö’nün ortağı, yaratıcısı ve onu besleyen kişisiniz. Kim, Büyük Millet Meclisi’nde, ‘Bir gün gelecek bu yılan sizi sokacak’ diyen Kamer Genç’e saldırdıysa Fetö terör örgütünün siyasi ayağıdır” dedi.

“İş Bankası’na Dokunan Eli Kıracağız”

Türkiye İş Bankası üzerine de oyunlar oynandığını, sömürülmek istendiğini ine süren Başkan Yüksel; “Hedef ayakta duran İş Bankası’nı bitirmek, sömürmek, kemirmek, yok etmek. İş Bankası’nın %40.12’si banka çalışanlarına ait, %30.09’u halkın, yüzde 28.09’u da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün. Yemediği, halkına, devletine hakkını teslim ettiği için mi rahatsızsınız.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kasasına buradan tek bir kuruş bile girmez, sadece Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün hisselerini denetler. 11 Ekim 1963 tarihli Anayasa Mahkemesi kararı şunu diyor; ‘Atatürk’ün vasiyetini iptal etmek, ülkeye, mülkiyet haklarına, miras hukukuna ve anayasaya aykırıdır.’ Vasiyeti sen nasıl yok sayarsın. Türkiye’deki herkesin vasiyeti, mirası tehlike altında o zaman. Atatürk’ün vasiyetine sahip çıkacağız, o İş Bankası’na dokunan eli kıracağız” diye konuştu.

“Allah Korkun Yok Mu?”

Ülkenin günden güne daha kötüye gittiğini kimilerinin saraylarda şatafat içinde yaşarken, kimilerinin ise açlıktan intihar ettiğini iddia eden Başkan Yüksel; “Şatafata, saltanata doymuyorlar ama maalesef ülkede insanlar diri-diri kendini yakar duruma geldi. 17 yılda hazineye aktarılan para 13 katrilyon, bu para yok, harcandı diyor. Ne yaptın? Nerede bu para, halka vermiyorsun, asgari ücretliye vermiyorsun, emekliye vermiyorsun, memura vermiyorsun, nerede bu para?

Her gün ortalama 9 kişi intihar ediyor. 17 yılda intihar edenlerin sayısı 50.378. Bunların yüzde yetmiş beşi erkek, geçim sıkıntısı nedeniyle hanımın yüzüne bakamıyor. Hatay Valiliği önünde hemşerimiz Adem Yarıcı kendini yaktı, Konya’da kamyon şoförümüz evine ekmek götüremediği için kamyona kendini asarak canına kıydı. Bir ülkede yönetenler zenginleşir, servetine servet katarsa ve halk intihar eder duruma gelmişse o ülkede sorun var demektir. Ey o saray düşkünü insan, sende hiç vicdan, Allah korkusu yok mu?

Çare nedir? Çare sosyal demokrasi, çare sosyal devlet, çare Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri… Çare Cumhuriyet Halk Partisi’ne dört elle sarılmak. Türkiye’yi ayağa kaldıracak, dürüstçe yönetecek, sosyal devlet ilkesini ayağa kaldıracak tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bize barış içerisinde yüzen ve çağdaş, onurlu bir ülke bıraktı. Bu vatana sahip çıkacağız. Yapmamız gereken şey çalışmak, çalışmak, çalışmak… Halkımızla bir olacağız, doğruları ve gerçekleri izah edeceğiz, ikna edeceğiz, bunları yorulmadan yapacağız. Birlik içerisinde, omuz omuza çalışarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni Hatay’da birinci parti Türkiye’de iktidar yapacağız” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here