CHP 98. Yaşını Muhteşem Geceyle Kutladı!

0
84

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Örgütü, partilerinin 98. yıldönümü dolayısıyla bir gece düzenlendi.

İsa Taş Paradise’da düzenlenen geceye, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir ve Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, eski bakanlardan Nihat Matkap ve Mehmet Dönen, İl Başkanı Ramiz Parlar, İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, İskenderun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Levent Yılmaz ve yönetimi, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi ile gençlik ve kadın kolları, çevre ilçe başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda partili ve basın mensupları katılım gösterdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve hemen akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu yaptı.

Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mansuroğlu; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisini yaşatmak ve iktidara taşımak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var, sizlere, bizlere ihtiyacı var” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkarak partililere hitap eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise; “Otobüs hazır, otobüse bineceğiz, kırmızı ay-yıldızlı bayrağımızı önüne koymuş, gideceğiz. İktidara giderken, en küçük örgütlerden itibaren bütün aile fertleri o düğüne hazır olacak. Düğünü yaptıktan sonra da kalıcı hizmet etmek için iktidarda ona göre hazırlık olmak gerekecek. İşe başlarken hazır olmazsak, çabuk yoruluruz. Muhtemeldir ki önümüzdeki yıl seçim var. Partililerimizden beklediğimiz maça hazır olmak ve ondan sonra tüm ilçelerimize hizmet etmek. Bu kutlu yürüyüşümüzde inşallah hedefe ulaşırız ve kalıcı oluruz” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş’ın ardından söz alan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de ‘Cumhuriyet Halk Partisinin bayramına hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başladı. Şahin konuşmasında daha sonra şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyet Halk Partisi kurucu ilkelerine sadık olarak, aydınlık, çağdaş bir Türkiye mücadelesine devam etmektedir. Biliyoruz ki içinde bulunduğumuz bu zor zaman 98 yıl öncesinden daha zor değil. Bu inançla CHP’nin her üyesi dün olduğu gibi bugünde cumhuriyet değerleri ve ideali için çalışmaktadır. Biz herkesin özgür, mutlu, refah içerisinde yaşadığı Türkiye kurulma hedefine hep birlikte mutlaka ulaşacağız.”

CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar’ın kutlama konuşmasının ardından, geceye katılan tüm partililer ve davetliler ellerinde Türk Bayraklarıyla hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı coşkuyla söylediler.

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs ve Yönetimi, bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler ve gençlere verdiği desteklerden ötürü İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu’na plaket ve çiçek takdim ettiler.

98’inci yıl pastası ise Başkan Savaş, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları tarafından hep birlikte kesilirken, pasta kesimi sırasında 10. Yıl Marşı da coşkuyla söylendi. Kutlamaların ardından davetliler müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here