Çevre Koruma Derneği Yeni Yönetimini Belirledi

0
430

Nermin Yıldırım Kara Güven Tazeledi

İskenderun Çevre Koruma Derneği, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Olağan Kongreyle yeni yönetimini belirledi. Dernek binasında yapılan ve tek listeyle gidilen seçimlerde Nermin Yıldırım Kara yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Genel Kurula, dernek yönetici ve üyelerinin yanı sıra, İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Şefik Uyar, Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fuat Gezgin, Yardıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı, Ayna Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Eyüp Tümkaya, Eğitim İş İskenderun Şube Başkanı Sinan Cibaroğlu ve yöneticileri de katılım gösterdi.

Genel Kurulun divan başkanlığını ise Halit Katkat yaptı. Kısa bir konuşma yapan Katkat, çevre konusunun önemine vurgu yaparak; “Halkı ve yaşam biçimini ilgilendiren konularda yörede yaşayanların düşüncesinin dinlenmesi gerekir. Karar mercinin sadece seçilmişler ile atanmışlardan oluşması yeterli değil. Kurulacak kent Meclislerinde yer alacak sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olmalı ve bu meclislerin karar alıcı durumda olması gerekir. Çevre çalışmalarında da bir siyasi yaklaşımı öne çıkaran değil, halkın genelini toplayan çalışmalar yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Katılımlarından ötürü STK temsilcilerine teşekkür eden ÇKD Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “Yönetim Kurulumuz, 2015 yılında göreve geldiği günden bu yana, çevreye yapılan saldırılara karşı mücadelesini, bütün imkânsızlıklara rağmen sürdürmüştür. Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak temel bir insan hakkı olarak kabul edildiğinden çevrenin korunması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak da yaşamsal bir zorunluluktur” diyerek görevde oldukları 2 yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetleri tek tek sıraladı.

Tek liste ile gidilen seçimlerde yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Nermin Yıldırım Kara, Berkant Ödemiş, Ercüment Kimyon, Aylin Canpolat, İbrahim Muallaoğlu, Hasan Kuş ve Mevlüde Özdemir Toma. Kongrede, denetleme kurulu üyeliklerine de Kevser Taşkıran, Umut Parlar ile Leyla Eren getirildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here